Masura era inclusa in acordul incheiat anul trecut cu FMI * Vama va fi condusa de unul dintre vicepresedintii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala
Guvernul a aprobat ieri, printr-o ordonanta, transferul Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV) din subordinea Autoritatii Nationale de Control (ANC) in cea a Ministerului Finantelor, operatiunea urmand sa fie finalizata in 30 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ. Masura este cuprinsa in Memorandumul incheiat de Romania, anul trecut, cu Fondul Monetar International. Ministerul Finantelor Publice va prelua si atributiile specifice ANC aferente coordonarii activitatii Garzii Financiare si a Autoritatii Nationale a Vamilor, precum si toate drepturile si obligatiile ANC aferente, inclusiv bunurile mobile si imobile aflate in administrarea sau proprietatea acesteia. Protocolul de predare-primire a gestiunii va fi incheiat in termen de 30 zile de la data intrarii in vigoare a ordonantei, respectiv in termen de trei zile de la data publicarii in Monitorul Oficial. Actul normativ mai prevede ca personalul institutiilor care se reorganizeaza sau isi schimba raporturile de subordonare isi va mentine nivelul salarizarii prevazut prin actele normative in vigoare, pana la data intrarii in vigoare a noii legi a salarizarii personalului din institutiile publice. Surse din Ministerul Finantelor Publice au declarat pentru Mediafax ca ANV va fi condusa de unul dintre cei doi vicepresedinti ai Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care vor fi numiti, prin decizie a premierului, in functia de subsecretar de stat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri