In perspectiva aderarii, producatorii de carne de pasare trebuie sa aiba grija sa scada costurile de productie si sa creasca productivitatea, necesarul de investitii ridicandu-se la 700 de milioane de euro, a declarat presedintele patronatului crescatorilor de pasari, Ilie Van.

"Nu putem sa concuram pe piata europeana cu afaceri mici decat cu produse specifice, produse ecologice sau traditionale", a declat, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari (UNCPR), Ilie Van.

UCPR a anuntat pentru perioada 2006-2007, un program de investitii de 170 de milioane de euro, mai mult de jumatate din aceasta suma, anume 90 de milioane de euro, fiind alocata pentru modernizarea abatoarelor.

Citeste si:

Din cele 170 de milioane de euro programate pentru investitii pana in 2007, UCPR a alocat 80 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor de pasari.

In perioada 2002-2005, volumul investitiilor realizate in sectorul avicol a fost de 115 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro pentru abatoare, respectiv 55 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor.