Industria avicola are nevoie de investitii de 700 de milioane de euro

In perspectiva aderarii, producatorii de carne de pasare trebuie sa aiba grija sa scada costurile de productie si sa creasca productivitatea, necesarul de investitii ridicandu-se la 700 de milioane de euro, a declarat presedintele patronatului crescatorilor de pasari, Ilie Van.

"Nu putem sa concuram pe piata europeana cu afaceri mici decat cu produse specifice, produse ecologice sau traditionale", a declat, presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari (UNCPR), Ilie Van.

UCPR a anuntat pentru perioada 2006-2007, un program de investitii de 170 de milioane de euro, mai mult de jumatate din aceasta suma, anume 90 de milioane de euro, fiind alocata pentru modernizarea abatoarelor.

Din cele 170 de milioane de euro programate pentru investitii pana in 2007, UCPR a alocat 80 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor de pasari.

In perioada 2002-2005, volumul investitiilor realizate in sectorul avicol a fost de 115 milioane de euro, din care 60 de milioane de euro pentru abatoare, respectiv 55 de milioane de euro pentru modernizarea fermelor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri