Premierul Tariceanu considera ca intre autoritatile locale va fi o competitie "acerba" pentru accesarea fondurilor care vor veni de la UE dupa integrare si ii sfatuieste pe edilii locali sa pregateasca proiecte care primeasca finantare.

Principalul atu pentru dezvoltarea economica a zonei este o infrastructura moderna. Autoritatile locale trebuie sa profite de fondurile de care Romania va beneficia pentru a-si pune la punct infrastructura. Va fi o competitie acerba intre autoritatile locale pentru accesarea acestor fonduri si, de aceea, trebuie sa pregatiti proiecte care sa primeasca finantare, a declarat la Suceava, premierul Calin Popescu Tariceanu, precizand ca principalul beneficiar al fondurilor pe care Romania le va primi de la Uniunea Europeana este administratia locala.

Premierul a vizitat, la inceputul saptamanii si judetul Valcea, unde a sfatuit autoritatile locale sa creeze in perioada urmatoare unitati specializate in pregatirea proiectelor care vor primi finantare de la UE dupa integrare, anunta NewsIn.

Seful Executivului i-a indemnat totodata pe edilii locali sa stabileasca prioritatile de finantare in functie de specificul local, astfel incat investitiile sa puna in valoare valentele locale, fie ca este vorba de zona turistica, industriala sau a serviciilor.

Romania va primi, in perioada 2007-2013, peste 30 miliarde de euro nerambursabili, din care 17 miliarde de euro vor intra sub forma fondurilor structurale. Sprijinul financiar oferit prin fondurile structurale este orientat, in principal, spre regiunile mai sarace, in scopul intaririi coeziunii economice si sociale a Uniunii.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri