Romania a urcat 16 pozitii, pana pe locul 34, in topul Bloomberg al „celor mai bolnave economii” din lume, in 2017, iar tara noastra se indreapta intr-o directie gresita, avertizeaza publicatia, citata de Digi24.

Venezuela ocupa primul loc in clasamentul Bloomberg Misery Index, unde dezastrul economic care a dus inflatia la un nivel-record de 13.000% si a facut ca moneda nationala sa nu mai aiba absolut nicio valoare. Africa de Sud ocupa al doilea loc, urmata de Argentina, Egipt si Grecia, la egalitate cu Turcia.

„Si Romania se indreapta in directia gresita. Economistii estimeaza o rata a inflatiei de 3,3% pentru 2018, dupa cresterea preturilor anul trecut. Banca Nationala a Romaniei incearca sa tina ritmul inflatiei prin cresterea dobanzilor, incercand sa fie cu un pas inainte si sa evite supraincalzirea economiei prin cheltuielile guvernamentale excesive”, scrie Bloomberg.

La polul opus, tara cu cea mai „fericita” economie din lume este Thailanda, urmata de Singapore, Japonia, la egalitate cu Elvetia, Taiwan si Israel. Topul 10 este completat de Islanda, Norvegia, Coreea de Sud, Danemarca si Hong Kong.

Bloomberg Misery Index se calculeaza pe baza prognozelor nationale privind inflatia si piata muncii, iar daca inflatia si somajul sunt scazute, atunci si locuitorii tarii respective se simt bine.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri