Negritoiu: Salariile ar putea sa creasca

Salariile ar putea creste foarte mult in perioada urmatoare, din cauza scaderii fortei de munca din tara, a declarat, mirecuri, presedintele ING Bank Romania, Misu Negritoiu, la seminarul \"Cum vor evolua dobanzile si cursul in 2007?\".

"Cred ca salariile vor avea o tendinta masiva de crestere din cauza deficitului de forta de munca. Cresterea salariilor ar putea fi un factor de mobilizare a investitiilor spre industrie", a spus Negritoiu citat de NewsIn.

Pana acum, majoritatea investitiilor straine directe veneau in servicii, dar cresterea sectorului servicii este sustenabil pe termen mediu si lung doar daca genereaza investitii si in industrie, a explicat Negritoiu.

El a mai spus ca unul dintre avantajele Romaniei din anii trecuti consta in forta de munca numeroasa si relativ calificata. "Acum, insa, nu mai avem forta de munca. Cei care sunt acum in industrie nu au alta solutie decat sa creasca salariile. Cred ca se va ajunge, intr-un timp destul de scurt, la egalizarea salariilor din sectorul industrial cu salariul minim al capsunarilor", a spus Negritoiu.

El a mai spus ca se asteapta ca 2007 sa fie un an de dezbateri asupra problemei legate de forta de munca, pentru ca subiectul nu a fost dezbatut suficient de mult.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană aşteaptă un declin al economiei României de 6% în 2020
Setari Cookie-uri