Soia modificata genetic va fi interzisa din 2007

De la 1 ianuarie anul viitor, 12 soiuri de soia modificata genetic vor fi radiate din catalogul oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania, potrivit unui ordin emis de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR)

Cele 12 soiuri de soia modificata genetic care vor fi sterse din catalogul soiurilor, nu vor mai putea fi cultivate si comercializate dupa 1 ianuarie 2007, potrivit cerintelor Uniunii Europene (UE) in privinta organismelor modificate genetic.

In prezent, in Romania exista, potrivit NewsIn, aproximativ 1.100 cultivatori de soia modificata genetic, insa toti sunt autorizati. De asemenea, cele 118.000 hectare de teren pe care se cultiva soia modificata genetic sunt centralizate de autoritati.

Monitorizarea cultivatorilor se face de catre un organism de inspectie, aflat in subordinea Ministerului Agriculturii, format din 47 de inspectori la nivel de judet si 326 de specialisti nominalizati la nivel local. Din ianuarie 2007, in Romania va fi interzisa cultivarea organismelor modificate genetic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Creștere de 25% a valorii importului de produse lactate și miere în primul trimestru al anului 2020
Setari Cookie-uri