Premierul Tariceanu a declarat ca nu sustine renegocierea contractelor de privatizare a companiilor din domeniul energetic deoarece ar transmite un semnal negativ investitorilor, precizand insa ca viitoarele privatizari din domeniul energetic trebuie facute "cu mai multa responsabilitate".

Nu sustin ideea renegocierii contractelor, nu pentru ca as considera ca acestea sunt foarte bune pentru Romania, ci pentru ca am da un semnal devastator fata de comunitatea de afaceri romana si internationala. Investitorii s-ar gandi de 20 de ori inainte de a veni in Romania daca, dupa ce s-a privatizat o companie, luam din nou contractele la renegociere, a declarat Tariceanu potrivit NewsIn.

Premierul a argumentat ca una dintre prioritatile Romaniei a fost atragerea de investitori, iar un aspect important este stabilitatea legislativa: Ne chinuim de ani de zile si am inceput sa reusim acest lucru. Volumul investitiilor straine in Romania va depasi, probabil, anul acesta, 8 miliarde de euro. Interesul nostru este sa atragem investitii si sa stiti ca investitorii cauta stabilitate legislativa. Daca vom incepe sa schimbam aceste lucruri, sa reetatizam, ne pierdem toata credibilitatea pe care am construit-o cu foarte multa truda.

Seful Executivului a precizat totodata ca nu trebuie lasata impresia ca analizarea contractelor de privatizare se face din considerente politice. Nu trebuie sa lasam impresia ca exista vreun element, vreun factor politic in aceasta analiza (...) trebuie sa discutam strict din punct de vedere economic, a spus Tariceanu, precizand ca mandatul pe care il va da in numele Guvernului va fi al inceperii unei discutii", dar nu in sensul anularii contractelor de privatizare si revenirii la stat a companiilor.

Problema privatizarilor din domeniul energetic a fost readusa in discutie de presedintele Traian Basescu, care i-a cerut ministrului economiei, Codrut Seres, sa nu accelereze procesul de privatizare a companiilor distribuitoare de energie, urmand ca acesta sa fie reluat dupa analizarea rezultatelor altor privatizari din domeniu. Mai mult, seful statului i-a cerut ministrului economiei sa prezinte un raport pe aceasta tema in cadrul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

In a doua parte a lunii septembrie, ANRGN a cerut producatorilor de gaze, in special OMV Petrom, sa renunte la practica de a impune distribuitorilor E.ON Gaz Romania si Distrigaz Sud preturi mai mari decit cele calculate de ANRGN, avertizand ca, in caz contrar, populatia va plati la inceputul lui 2007 o factura nejustificat de mare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri