"In numere, daca vorbim dupa darea la plata, cel putin la nivelul BCR s-au dat 300 de credite (in doua luni si jumatate, din 13 mai - pana in august), in conditiile in care inainte se dadeau peste 1.000 de credite pe luna, deci vorbim de un impact major", a declarat Demetrian.

Impactul este cu atat mai puternic cu cat BCR este una dintre bancile care a investit resurse importante in promovarea creditului imobiliar clasic, astfel incat Prima Casa sa devina un produs de nisa. "Am introdus in 2012 creditele in lei, am redus costurile pentru clienti anul trecut, am introdus dobanda fixa, am redus avansul treptat, pentru ca inainte de Prima Casa vorbeam de un avans de 35%, l-am redus la 25% si ulterior la 15%, avand in vedere o baza stabila si predictibila, pe care nu am mai avut-o insa dupa 13 mai 2016 (data la care darea in plata a intrat in vigoare - n.r.)", a adugat Demetrian.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont