Doar putin peste jumatate dintre companiile mari si medii din Europa considera dezvoltarea sustenabila o prioriate. Desi multe firme au adoptat masuri ecologice, precum reciclarea de hartie sau folosirea de becuri economice, solutiile IT de eficientizare a consumului de energie nu sunt inca extrem de populare.

Compania Epson a luat „pulsul” a 500 de companii europene in legatura cu atitudinea pe care o au fata de folosirea unor solutii IT care sa le scada costurile cu electricitatea, precum calculatoare sau imprimante eficiente energetic.

Potrivit studiului, diferente „clare” de abordare au fost observate intre companiile mari si IMM-uri. Daca 74% dintre companiile mari au afirmat ca dezvoltarea sustenabila reprezinta o prioritate, numai 33% dintre IMM-uri au precizat acelasi lucru.

Scopul studiului a fost sa analizeze importanta dezvoltarii sustenabile si influenta acesteia asupra deciziilor de achizitii IT in randul companiilor si IMM-urilor.

Doar 23% dintre companiile europene utilizeaza calculatoare si imprimante eficiente energetic, chiar daca 68% declara ca aspectele legate de mediu sunt din ce in ce mai importante pentru organizatiile lor, conform Epson.

Companiile mari sunt dispuse sa utilizeze solutii IT eficiente energetic in proportie de 39%. In cazul IMM-urilor, doar 8% dintre ele ar cheltui bani in acest scop, motivul principal al reticentei lor fiind pretul.

Companiile cel mai putin impresionate de aplicarea unor „practici de sustenabilitate” sunt firmele din sectorul serviciilor financiare. La polul opus se plaseaza sectorul educational, releva studiul.

Parerile "gresite" ale corporatistilor europeni

„Desi IMM-urile percep sustenabilitatea ca pe un cost si nu ca pe o oportunitate, contrariul e adevarat de multe ori”, spune Rob Clark, senior vice president al Epson Europe.

Potrivit lui Clark, o imprimanta cu laser poate reduce costurile cu electricitatea de pana la 96% fata de cele cu cerneala, fiind astfel mai putin poluante.

Mai mult, in randul respondetilor exista conceptia „gresita” ca imprimantele cu jet de cerneala consuma mai putina electricitate fata de cele cu laser.

Grupul Epson are peste 67.000 de angajati in 90 de companii din lume. In Europa, Epson angajeaza 1.700 de persoane, iar in 2015 a avut vanzari in valoare de 1,57 miliarde de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri