"In mod evident performanta industriei de leasing este direct influentata de performanta economiei. Putem afirma chiar faptul ca piata de leasing exprima foarte clar realitatea economica, deoarece suma activelor finantate prin leasing se regaseste in totalitate in economie", spune Felix Daniliuc, CEO, Raiffeisen Leasing.

Mai mult, pariul pe motorul cresterii economice, intreprinderile mici si mijlocii (IMM), acelasi care intampina cele mai multe constrangeri la finantarea bancara, este de multi ani, in special dupa criza financiara din 2008, asul din maneca pentru societatile de leasing financiar. Un segment IMM activ reprezinta cel mai important ingredient pentru o tara cu ambitii de crestere economica pe termen lung. Si in Romania, IMM-urile reprezinta un segment in dezvoltare, chiar daca nu in ritmul inregistrat in Europa. Cu toate acestea, in prezent, firmele mici si mijlocii angajeaza mai bine de jumatate din totalul angajatilor din Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont