Asigurarile de viata unit-linked reprezinta o optiune mai elaborata a clientilor, comparativ cu politele de asigurare de viata traditionale, pentru ca acestia isi aleg programele de investitii si trebuie sa inteleaga apetitul de risc la care se expun, in conditiile in care randamentelor programelor unit-linked este in stransa legatura cu performantele pietelor financiare. Evaluarea unui program de investitii trebuie sa fie facuta tinand cont de indicatorii de performanta inregistrati de un fond de investitii pe termen mediu si lung.

Orizontul de timp recomandat, care sa permita o evaluare relevanta, este de minim 3 ani. Fluctuatiile randamentelor apar in stransa legatura cu performantele pietelor de capital, iar acest lucru s-a vazut extrem de clar nu doar in ultima perioada, ci si de-a lungul timpului. Evaluand totusi contextul actual, putem spune ca, evolutia programelor de investitii a fost influentata in ultima perioada, in special, de factori externi.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont