Ministerul Finantelor a anuntat recent ca deficitul din primele sapte luni ale anului s-a situat la -0,2%. In iunie deficitul era de -0,5%, iar in primele sapte luni ale anului trecut executia bugetara inregistra un surplus de 1%.

"Scaderea deficitului bugetar din luna iulie a fost generata de plata trimestriala a impozitului pe profit. In acelasi timp, cresterea economica a avut un efect pozitiv asupra veniturilor bugetare. Veniturile din impozitul pe profit si venituri au crescut cu 5,8% in primele sapte luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2015. Aceasta evolutie confirma dinamica peste asteptari a PIB-ului in prima parte a anului (+5,2% an-la-an in primul semestru al anului). Supra-performanta PIB-ului este reflectata si in proiectul de rectificare bugetara pe anul 2016 a Guvernului. Drept urmare, este posibil sa vedem o accelerare a veniturilor si in a doua jumatate a anului", a declarat economistul sef al UniCredit Bank Romania, Mihai Patrulescu, pentru wall-street.ro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont