"Pentru Romania, o tara pentru care salariile mici fata de restul Europei Centrale si de Est reprezinta un avantaj major, nu este o veste buna faptul ca e prima in UE la cresterea costurilor cu forta de munca (de 7,7% anual in primul trimestru al anului, fata de o medie de 1,7% a UE). Vedem deja cum cresterea productivitatii ramane de ceva timp in urma majorarii costurilor cu forta de munca, situatie care ar putea indica posibile motive de ingrijorare pe termen mediu, daca nu este accelerata implementarea de reforme structurale", afirma economistii ING Bank Romania intr-o nota catre investitori.

In acest context, in care presiunea salariala creste stimulata de stat si nu de productivitate, sistemul de bonusuri si prime legate de performanta ar putea reprezenta o supapa pentru angajatorii privati care nu pot sau nu vor sa tina pasul cu autoritatile. Aceste tipuri de stimulente sunt mult mai putin prezente in sistemul public.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont