Trust Motors, importatorul Peugeot si Citroen in Romania, se asteapta anul acesta la vanzari in crestere cu 10-12% si la o cifra de afaceri in urcare cu 21%, potrivit lui Andrei Iacob, CEO-ul companiei. Pana la finalul anului, compania va lansa doua modele spatioase si va ataca un nou segment, acela al transporturilor de persoane in regim shuttle sau VIP.

Vanzarile Peugeot si Citroen in Romania au crescut anul acesta cu 10-12%, iar cifra de afaceri a Trust Motors va urca la 68 de milioane de euro, de la 56 de milioane de euro in urma cu un an

- Andrei Iacob -

Trust Motors are o retea de 52 de showroom-uri, dintre care 28 de centre reprezinta marca Peugeot si 22 de locatii comercializeaza Citroen.

Citroen SpaceTourer si Peugeot Traveller

Citroen SpaceTourer si Peugeot Traveller sunt doua modele care pot fi echipate business pentru a inlocui calatoriile cu avionul pe distante scurte. Modelele pot fi configurate in una dintre cele trei variante de lungime propuse de francezi (XS: 4.60m, M: 4.95m, XL: 5.30m), pentru a transporta 5, 7 sau 8 pasageri. Pentru accesul in interiorul luxos si spatios, pasagerii pot deschide portierelor laterale electronic, in urma deplasarii piciorului sub bara spate a masinii, unde sunt situati senzori de miscare, care deblocheaza/deschide sau incuie usile.

Anul acesta, vom lansa noul Citroen Jumpy Furgon si Citroen SpaceTourer. Vom ataca un segment nou, acela al vehiculelor de transport persoane, shuttle, navete, business lounge

- Viorel Eremia brand manager Citroen -

Citroen SpaceTourer

Vanzarile marcii Citroen vor urca anul acesta la 1.700 de unitati, de la 1.500 de masini in 2015. Circa 85% dintre clientii marcii au fost anul acesta persoane juridice. Cele mai vandute modele in Romania sunt Citroen C-Elysee si Citroen Cactus.

Potrivit lui Viorel Eremia, persoanele fizice doresc sa achizitioneze masini noi, insa pentru a avea un avantaj de circa 1.000 de euro acestea asteapta sa fie suplimentate fondurile pentru Programul Rabla. "Exista clienti care ar dori sa cumpere prin Programul Remat, insa din pacate nu mai exista fonduri disponibile. Problema anul acesta a fost perioada foarte mare de asteptare. In lunile mai si iunie, vanzarile au fost catastrofale. Un program care putea fi un succes a devenit un factor blocant. In momentul de fata lumea mai asteapta sperand ca va mai avea acces la Programul Rabla", mai spune managerul marcii Citroen.

Vanzarile Citroen prin Programul Remat au fost anul acesta de 250 de masini in doar trei saptamani si ar fi putut fi de doua ori mai mari, daca ar mai fi existat fonduri pentru persoane fizice. In ceea ce priveste persoanele juridice, Programul Rabla este foarte greoi din cauza porcedurii de validare a cumparatorilor.

Estimari piata auto 2016

Viorel Eremia, brand managerul Citroen in Romania, se asteapta ca anul acesta piata auto sa creasca la 105.000 de unitati.

Anul trecut, piata totala a fost de 94.000 de unitati. Anul acesta, probabil va ajunge undeva la 105.000 de unitati, deci o crestere de 11-12%

- Viorel Eremia -

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri