Chestiunea devine stringenta avand in vedere diminuarile recente ale cresterii productivitatii la nivel global, cat si in Europa de vest, ceea ce arunca si o umbra de indoiala asupra capacitatii economiilor de a veni cu puternice cresteri ale productivitatii in viitorul apropiat. Este mai mult ca sigur ca acest trend nu poate continua la nesfarsit, iar cresterile salariale daca nu sunt garantate de productivitate, la un moment dat se vor traduce prin "bule" inflationiste. Cat de mult spatiu mai au insa tarile ECE?

In ce masura mai pot suporta economiile acestora cresterile salariale actuale? Potrivit raportului Erste, luand in considerare Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, nivelurile de productivitate curente si costurile cu forta de munca, unele tari par sa aiba inca spatiu pentru a creste salariile, fara a risca urcari nejustificate ale costurilor de productie.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont