Prins intre promisiunile facute la presiunea transportatorilor rutieri si obligatia respectarii Directivei 2009/138/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind accesul la activitate si desfasurarea activitatii de asigurare si de reasigurare (Solvabilitate II), Guvernul a scos o Ordonanta de Urgenta care pare mai degraba isi declara singura falimentul precum si a domeniului pe care il reglementeaza, iar proiectul de lege trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputatilor urmeaza aceeasi nota.

Astfel, la articolul 16 in OUG si la articolul 18 in proiectul de lege aflam ca asiguratorul RCA are dreptul sa stabileasca o prima de asigurare astfel incat sa poata acoperi toate obligatiile ce decurg din incheierea contractelor RCA. Dupa care vine cateva articole mai jos si spune ca le limiteaza. La articolul 34, aliniatul 3, ni se spune ca "In termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, ASF va stabili tarifele de prima (maxime) pe categorii de vehicule ce urmeaza a se aplica de catre societatile de asigurare RCA. Acestea vor fi adoptate conform art. 4 alin. (3) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata", fara a se mentiona insa si cat timp vor fi valabile.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont