FTSE Group, unul dintre liderii mondiali in crearea si stabilirea indicilor bursieri, va actualiza la sfarsitul acestei saptamani clasificarea pietelor de capital, Romania avand sanse sa fie trecuta pe watch list-ul pietelor emergente. La ultima actualizare, in martie 2016, oficialii FTSE anuntasera ca BVB indeplineste opt din cele noua criterii promovarii, lichiditatea scazuta fiind singurul factor negativ notat in dreptul pietei locale.

“Daca intram pe watch list, teoretic piata devine mai atractiva pentru investitorii straini si in mod normal cotatiile companiilor din indicele BET ar trebui sa urce, avand in vedere si ce s-a intamplat in trecut in cazul altor piete care au fost incluse pe aceasta lista. Asadar, daca preturile ar urca, si oferta desfasurata de FP la Petrom s-ar putea face la un pret mai mare, in orice caz, un pret peste cel de vineri, de la momentul anuntului”, este de parere Simion Tihon, broker in cadrul societatii de intermediere Prime Transaction.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont