"Privita in ansamblu, piata rezidentiala este dominata de Prima Casa, cu o pondere de peste 50% din finantari. Segmentul mass market se finanteaza 80% prin Prima Casa, de exemplu, iar cel middle market cu pana la 30%. Este adevarat ca Prima Casa a reprezentat o "centura de siguranta", dar in acelasi timp trebuie sa gasim solutii pentru a desface aceasta centura, insa fara sa ne prabusim. In acest an, am fost martori la mai multe epuizari de fonduri, iar acest lucru creeaza numai dezechilibre. Clientii devin foarte grabiti sa achizitioneze o locuinta si poate ca nu se ma gandesc la anumite detalii care sunt foarte importante, ci cauta doar sa prinda finantare si cumpara orice gasesc", spune Gabriel Voicu (foto).

Managerul Coldwell Banker arata ca, odata cu noua suplimentare curenta, in valoare de 500 de milioane de lei, va exista din nou o stare de agitatie printre clienti, "probabil alte 2-3 saptamani pana vor fi epuizate aceste fonduri".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont