Autoritatile din Covasna estimeaza ca anul acesta vor fi vizitati de 120.000 de turisti, in crestere cu 20% fata de anul trecut, din care trei treimi sunt persoane de nationalitate romana, un lucru cu care secuii se mandresc si sustin ca romanii se satura de Valea Prahovei si isi fac astfel vacanta putin mai sus, in "Tinutul Conacelor".

La mai putin de o ora de Predeal, intr-un loc parca neatins de agitatia trecerii timpului, se afla judetul Covasna sau "Tinutul Conacelor", ceea ce ii face pe secui sa exclame ca romanii vor renunta incet-incet la Valea Prahovei si intr-o zona mai putin exploatata turistic, dar care este preferata de Printul Charles. Pentru acest lucru, secuii din Covasna au si argumente si subliniaza ca turismul este in crestere in regiune, ba chiar s-a dublat in ultimii 10 ani.

"In 2015 au fost 100.000 de turisti. Din totalitatea turistilor care vin in Tinutul Secuiesc 75%-80% sunt de nationalitate romana. Vin foarte multi turisti din Moldova si din Bucuresti. Cei din Bucuresti s-au saturat de Valea Prahovei, au inceput sa se sature si de zona Brasovului si au inceput sa vina la noi. Noi nu vrem sa vindem ciorba de burta si mici, noi vrem sa vindem autentic ceea ce se gateste la noi", a spus intr-un scurt interviu, pentru wall-street.ro, Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, la un eveniment de lansare a site-ului viziteazacovasna.ro.

Tamas Sandor estimeaza ca anul acesta judetul Covasna va fi vizitat de 120.000 de turisti, in crestere cu 20% fata de 2015. Dintre acestia, 90% sunt turisti din Romania, iar restul din strainatate, in special din Ungaria, dar si din Germania si Olanda.

Insa, desi numarul turistilor este in crestere, Covasna are carente in ce priveste capacitatea de cazare, potrivit lui Sandor. In judet exista 105 unitati de cazare, dintre care 48 sunt pensiuni agroturistice, 23 sunt pensiuni turistice, 15 sunt hoteluri si restul inseamna alte tipuri de cazare. Toate acestea au o capacitate de cazare totala de 5.552 de locuri, potrivit datelor INS.

Cresterea turistilor in regiunea Covasna este estimata la 20% in acest an si de Claudiu Vrinceanu, secretar de stat la Ministerul Economiei. "Am observat ca an de an Covasna a crescut cu un ritm de 7-10%, insa, din informatiile pe care le avem anul acesta si din numarul de turisti inregistrati in prima parte a anului, estimez un ritm de crestere de peste 20% in ansamblu anul acesta, comparativ cu anul trecut", a spus Vrinceanu.

Covasna este un important centru balneo in Romania, insa pe langa turismul balnear, in judetul este practicat si turismul cultural, avand in vedere ca pe teritoriul regiunii se afla peste 160 de conace, ceea ce i-a adus numele de Tinutul Conacelor. Pe langa acestea, incep sa se dezvolte turismul vanatoresc si turismul ecvestru (trasee cu cai sau cu caruta).

"Turismul reprezinta un potential urias in judetul Covasna. Acesta reprezinta 2% din cifra de afaceri a judetelui, ceea ce inseamna ca mai avem de lucru. In doi-trei ani speram sa dublam aceasta cifra", a conchis Edler Andras, presedintele Camerei de Comert si Industrie a judetului Covasna.

Pentru a creste turismul in judet, autoritatile locale au lansat recent site-ul viziteazacovasna.ro si propriiile pachete turistice.

Sursa foto cover: salajean/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri