La mai putin de o ora de Predeal, intr-un loc parca neatins de agitatia trecerii timpului, se afla judetul Covasna sau "Tinutul Conacelor", ceea ce ii face pe secui sa exclame ca romanii vor renunta incet-incet la Valea Prahovei si intr-o zona mai putin exploatata turistic, dar care este preferata de Printul Charles. Pentru acest lucru, secuii din Covasna au si argumente si subliniaza ca turismul este in crestere in regiune, ba chiar s-a dublat in ultimii 10 ani.

"In 2015 au fost 100.000 de turisti. Din totalitatea turistilor care vin in Tinutul Secuiesc 75%-80% sunt de nationalitate romana. Vin foarte multi turisti din Moldova si din Bucuresti. Cei din Bucuresti s-au saturat de Valea Prahovei, au inceput sa se sature si de zona Brasovului si au inceput sa vina la noi. Noi nu vrem sa vindem ciorba de burta si mici, noi vrem sa vindem autentic ceea ce se gateste la noi", a spus intr-un scurt interviu, pentru wall-street.ro, Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, la un eveniment de lansare a site-ului viziteazacovasna.ro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont