Incepand cu data de 29 septembrie, Romania se afla pe lista de monitorizare a FTSE Russell. Practic, acest lucru inseamna ca piata locala va ramane in perioada de monitorizare pentru minim un an, timp in care investitorii globali vor impartasi experientele legate de piata romaneasca, in vederea unei potentiale promovari.

“FTSE Russell va lua in considerare multiple aspecte in acesta perioada, de aceea este extrem de important sa intensificam eforturile tuturor participantilor in vederea indeplinirii integrale a tuturor criteriilor de piata emergenta. Criteriul de lichidate este cel mai dezbatut la momentul actual (Romania deocamdata nu il indeplineste) si cel care va cere masuri de reforma, inclusiv accelerarea procesului de listare a companiilor romanesti la Bursa de Valori Bucuresti”, a declarat pentru Wall-Street PRO Ioana Apa.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont