Cu exceptia marcii Renault, care a depasit Ford la vanzari, toate marcile auto de volum si-au mentinut pozitia in clasament in primele 8 luni din 2016 comparativ cu aceeasi perioada din 2015, reiese din datele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Anul acesta, vanzarile de autoturisme noi ar putea depasi 105.000 de unitati.

La finalul lunii iulie am avut parte de surpriza celei mai mari cresteri trimestriale a PIB-ului din 2008 incoace si o crestere economica in trimestrul II de trei ori peste cea a UE. Urmand aceeasi directie, piata autoturismelor noi are posibilitatea sa incheie anul 2016 in crestere cu peste 10% fata de 2015. Nevoia de mobilitate a romanilor este ascendenta, lucrul acesta se vede in achizitia de autoturisme, chiar daca este influentata in primul rand de un apetit de risc crescut din partea finantatorilor

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont