Dintre utilizatorii din regiune, romanii sunt cei mai prietenosi cu folosirea telefoanelor inteligente, tendinta care se resimte puternic si in turism. Astfel ca, din ce in ce mai multi romani nu doar ca vor cauta bilete de avion si cazare, dar isi vor si plati vacantele de pe telefonul mobil sau tableta. Totul intr-un timp foarte scurt.

Procentajul de vizite de pe dispozitive mobile tocmai a depasit 40% pentru acest an, cu o crestere de 9% fata de 2015. Conform datelor noastre, Romania este cea mai prietenoasa tara din Europa de Est privind utilizarea smartphone-urilor, iar procentele sunt foarte apropiate de pietele din Europa de Vest. In 2017 vom atinge cu siguranta momentul in care utilizarea telefoanelor mobile va depasi desktop-ul.

-Mircea Giurca-

De altfel, Giurca spune ca aceasta crestere pe mobile este constanta, iar veniturile in prima jumatate a anului din aplicatii mobile au fost cu 78% mai mari comparativ cu aceeasi perioada din 2015. "Aceasta crestere arata faptul ca utilizatorii sunt mai buni nu doar la cercetarea pietei cu ajutorul telefonului mobil, dar folosesc din ce in ce mai mult telefoanele mobile pentru a-si rezerva si plati zborurile", completeaza Mircea Giurca, online marketing manager la Momondo.ro, motor de cautare specializat in bilete de avion, dar si in cazare si rent a car.

Din acest motiv, Momondo mizeaza pe cautarea si vanzarea vacantelor prin mobile, fapt pentru care a lansat o noua versiune a aplicatiei de mobile in care a integrat, pe langa zboruri, si hoteluri. Astfel, utilizatorul final isi va crea singur vacanta de pe telefon sau tableta.

"Dupa ce am cercetat cerintele pietei, ne-a fost destul de clar ca ne dorim sa avem zboruri si hoteluri in aceeasi aplicatie, usurand procesul de rezervare a unei vacante pentru utilizatorul final. Cu noua versiune a aplicatiei care tocmai a fost lansata, procesul de cautare este mult mai simplificat si mai rapid datorita site-urilor optimizate pentru mobil ale agentiile de turism online, ceea ce nu era cazul cu un an sau doi ani in urma", explica Mircea Giurca.

Cea mai mare parte a traficului pe Momondo.ro provine din cautarile Google si din trafic direct. Pana la sfarsitul acestui an, Momondo.ro se asteapta sa aiba peste doua milioane de vizitatori.

Momondo este prezent in Romania din 2012 si cauta printre peste 700 de site-uri de calatorii, scanand in timp real Internetul pentru a compara oferte cu privire la zboruri, hoteluri sau inchirieri auto pentru a gasi cele mai bune preturi. Momondo are birourile in Copenhaga si este prezent pe 35 de piete internationale.

Sursa foto: DD Images/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri