Romanii nu se uita la bani cand vine vorba despre luxul caselor in care locuiesc, insa, mai nou, sunt din ce in ce mai atenti la impactul pe care il au locuintele asupra naturii si la sustenabilitatea acestora in timp. Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor, dezvolatorul imobiliar al proiectului Amber Gardens, a declarat ca multi dintre clienti s-au aratat dispusi sa plateasca peste pretul standard al vilelor din Tunari, care se apropie oricum de 300.000 de euro, pentru a achizitiona o casa verde spatioasa cu gradina cat mai intinsa.

Amber Gardens este un ansamblu rezidential, situat in zona Otopeni-Tunari, cu locuinte verzi de lux, care au la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei case pasive, consumand cu 90% mai putina energie decat cladirile echivalente conventionale.

Pretul unei case dupa modelul standard, de 250 metri patrati si o gradina de 650 metri patrati, porneste de la 284.000 euro plus TVA in acest complex . De asemenea, exista un model de casa cu suprafata mai mica, de aprox. 208 metri patrati, pentru care pretul porneste de la 208.000 euro plus TVA.

Investitorii planuiau initial sa construiasca 60 de vile pe terenul achizitionat in zona Otopeni-Tunari, insa pe masura ce clientii s-au aratat dispusi sa plateasca mai mult pentru case mai spatioase si gradini mai intinse, dezvoltatorii au redus numarul la circa 50 de case.

"Initial, a fost un proiect de 60 de case, am descoperit insa ca oamenii au bugete mai mari si isi doresc case mai mari. Avem situatii in care clientii au cumparat un teren si jumatate, au dorit mai multe camere, au vrut doua locuri de parcare sau au vrut spatii pentru a-si face crame. Asa ca desi planuiam 60 de case, vor fi mai putine, din lipsa de spatiu", a explicat Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor, dezvolatorul imobiliar al proiectului Amber Gardens.

Cred ca oamenii sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru case pentru ca le-au crescut veniturile, in contextul in care si economia Romaniei merge bine.

- Leonidas Anastasopoulos -

Cea mai scumpa vila - 700.000 de euro

Pana in prezent, 21 de case sunt deja vandute, insa doar sapte dintre vile sunt livrate, celalalte aflandu-se inca in diverse stadii de constructie.

"Sase dintre case realizate in aceasta etapa a proiectului vor fi mai mari decat le proiectasem initial si, implicit, vor fi si mai scumpe decat pretul strandard. Cea mai scumpa casa vanduta pana in prezent costa 700.000 de euro", a aratat Leonidas Anastasopoulos.

Astfel, cele mai mari locuinte vandute in Amber Gardens au suprafete de 400 metri patrati, respectiv 450 metri patrati, gradina de 960 metri patrati si 1.250 metri patrati si 5 sau 6 dormitoare. Preturile pentru acestea difera in functie de suprafata construita, finisaje si extra dotari alese precum crama, camera de joaca pentru copii, piscina exterioara sau Sistem Smart Home.

Dintre cele 21 de locuintele vandute in Amber Gardens, sase au fost personalizate si au avut preturi cuprinse intre 400.000 si 700.000 euro.

Clientii cunosc conceptul de design bioclimatic, insa, in general, sunt interesati sa isi imbunatateasca stilul de viata, sa gaseasca o casa cu gradina, bine iluminata, in apropierea padurii, dar si in apropierea orasului

- Leonidas Anastasopoulos -

Profilul clientilor care isi permit case verzi de lux

Dezvoltatorul a aratat ca majoritatea clientilor care au platit sute de mii de euro pentru o vila sunt avocati, antreprenori, expati si manageri de top din corporatii, cu varste intre 35 si 40 de ani si au familii.

"Din ce in ce mai multi oameni ajung la un punct in care vad achizitia unei case ca pe o investie majora. Investind intr-o casa verde, nu investesti doar in design, ci in modul in care casa se va mentine in timp, isi va pastra valoarea si in calitatea de a avea nevoie de mai putina mentenanta", a precizat Leonidas Anastasopoulos.

Planuri de viitor

Leonidas Anastasopoulos estimeaza ca in aproximativ doi ani-doi ani si jumatate constructia celor aproximativ 50 de vile ar urma sa fie incheiata.

"Tot in aceeasi perioada vom finaliza si vanzarea lor", a spus Anastasopoulos.

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliara, fondata in Romania in anul 2003. De atunci, Alesonor a investit in dezvoltarea unor proiecte imobiliare de succes, incluzand proiecte comerciale si industriale, dar avand ca obiectiv principal proiectele rezidentiale de lux si, in acelasi timp, responsabile fata de mediu. Capitalul de investitii al Alesonor in proiecte imobiliare si terenuri se ridica la aproximativ 45 milioane euro.

Alesonor a lansat incepand cu 2005 proiectele imobiliare Clover Residence, Magnolia Residence, Ivi Office Residence, Almond Tree Residence, Amber Gardens.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri