Ansamblul multifunctional Swan Office & Technology Park, situat in zona Pipera din Capitala, si-ar putea gasi cumparator pana la finalul acestei saptamani, cand este programata licitatia pentru vanzarea proiectului scos pe piata la un pret de pornire de circa 20 de milioane de euro.

Complexul Swan Office & Technology Park a fost inaugurat in anul 2011 in nordul Capitalei si dispune de o suprafata inchiriabila de 29.124 mp, unul dintre cei mai mari chiriasi ai proiectului fiind retailerul online eMAG.

Vanzarea ansamblului multifunctional Swan Office & Technology Park are sanse foarte mari sa se realizeze pana vinerea aceasta, arata surse apropiate Wall-Street, care sustin ca un investitor roman ar fi pe lista scurta a celor interesati sa achizitioneze proiectul.

Potrivit datelor Wall-Street, pretul minim care ar putea fi acceptat de Casa de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul companiei in portofoliul careia se afla parcul de afaceri Swan Office&Technology Park din Pipera, ar fi de 20,6 milioane de euro.

Proiectul Swan Office & Technology Park are in momentul de fata un grad de ocupare de 80%, cel mai mare chirias fiind retailerul online eMAG, operat prin firma Dante International si Fashion Days, companie intrata in portofoliul celui mai mare magazin online, ceea ce a facut ca care si-a extins perioada contractuala cu inca cinci ani si triplandu-si spatiul inchiriat, la peste 12.000 mp. Mai precis, retailerul eMAG detine o suprafata de circa 10.000 mp de birouri, in timp ce activitatea Fashion Days se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 2.000 mp.

Parcul este situat pe soseaua Bucuresti Nord, in vecinatatea intersectiei cu soseaua Pipera. Vecintatile proprietatii includ cladiri de birouri (Global Center, North Gate, Vodafone, Cubic Center, North Center etc.), spatii de show-room si light-industrial, Piata Pipera etc.

Swan Office & Technology Park include in prezent trei cladiri, avand doua niveluri subterane, parter si cinci etaje cu o suprafata inchiriabila de 29.124 mp. Suprafata maxima pe etaj este de 2.933 mp. Parcarea are o capacitate de 530 locuri, majoritatea acestora fiind amplasate in subteran.

Printre chiriasii proiectului Swan Office & Technology Park se numara Mercedes Benz sau eMAG.

Complexul de birouri Swan Office & Technology Park a fost scos la vanzare la un pret de peste 40 de milioane de euro in urma cu trei ani de zile, asta dupa ce investitia initiala a depasit 50 de milioane de euro.

La momentul respectiv, cand pretul de vanzare era dublu fata de cel cerut in prezent, gradul de ocupare in cladirile de birouri situate in zona Pipera-Tunari era de numai 35%, fiind si principalul motiv pentru care dezvoltatorul proiectului, Swan Property, a cerut intrarea proiectului in insolventa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri