"Principala explicatie pentru impozitul pe profit este, daca incercam sa explicam rata de crestere destul de mare, clar peste cresterea economica, … era de anticipat sa se intample astfel. Este cunoscut si estimarile empirice arata ca elasticitatea impozitului pe profit la baza macroeconomica, la evolutia activitatii economice, este una mare. De regula marea majoritate a categoriilor de venituri sau a principalelor venituri din buget au o elasticitate unitara la activitatea economica. Creste activitatea economica cu o unitate, ar trebui sa avem si aici o crestere similara. La impozitul pe profit elasticitatea este mai mare, in jur de 2", a declarat economistul sef al Raiffeisen Bank, Ionut Dumitru.

Economia a crescut in trimestrul al doilea, fata de perioada similara a anului anterior, cu 6% (pe serie bruta), in timp ce la nivelul primului semestru, PIB a crescut anual cu 5,2%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont