Dupa 13 ani de la lansarea pe piata lantul Farmacia Tei, care pana in prezent s-a bazat pe avantajul unei pozitionari strategice in Capitala, va face la inceputul anului viitor primii pasi in afara Bucurestiului, punand orasul Iasi pe harta expansiunii, a spus Roxana Maftei, cofondator al companiei.

Roxana Maftei si fratele sau, Catalin, nu au mizat pe o expansiune teritoriala pana acum, limitandu-se doar la avantajul unei pozitionari strategice in Capitala, in zona cartierului Tei. Cu un singur punct de lucru, un spatiu cat un apartament de 4 camere, in care a functionat vreme de cativa ani, si cu o platforma online care a crescut puternic din anul 2009, business-ul Farmacia Tei poate fi considerat un exemplu pentru multe farmacii, inclusiv pentru lanturile mari de pe piata.

In prezent, pe langa platforma online unde cosul de cumparaturi este triplu fata de farmaciile fizice, reteaua cuprinde doua puncte de lucru (unul in zona cartierului Tei si o farmacie Bebe Tei in centrul comercial Sun Plaza). La acestea se va adauga in luna noiembrie o noua locatie Farmacia Tei situata in cartierul Dristor din Bucuresti, pe bulevardul Camil Ressu 1.

„Sectorul 3 este un sector cu multe policlinici, populatie densa cu acces facil din toate punctele Bucurestiului fie ca vorbim de transportul in comun de suprafata sau cel subteran. Intersectiile mari si arterele auto permit acest lucru. Locatia din Camil Ressu Dristor 1 a fost aleasa dupa vizionarea mai multor spatii comerciale. Tinand cont ca trebuie sa ne incadram in niste normative legale referitor la spatiu si amenajare, aceasta cladire a fost cea mai apropiata de nevoile noastre. Bineinteles, constructia a necesitat modernizari substantiale care s-au efectuat cu atentie sporita pana la cel mai mic detaliu. Locurile de parcare, independenta fata de orice chiriasi si vecinii au fost si ei factori importanti in alegerea locatiei”, a explicat Roxana Maftei.

Investitia in aceasta noua farmacie Tei s-a ridicat la 700.000-800.000 euro, suma care a fost alocata amenajarii spatiului, mobilier, chiria, costul cu personalul, dotarile tehnice. Investitia va fi amortizata intr-o perioada de cinci ani, potrivit cofondatoarei Farmacia Tei.

Locatia din Dristor va avea inclus si un departament de Bebe Tei, suprafata totala fiind de 1.000 mp, dintre care 350 mp vor fi ocupati de depozite, birouri, vestiare. Partea de dermato-cosmetice, Bebe Tei, BioTei, suplimente alimentare va ocupa o suprafata de 400 mp.

Noutatile fata de celelalte sunt o zona de produse bio (BioTei) si o zona a departamentului BebeTei (foarte mic) cu autoservire sub stricta supraveghere si indrumare a consilierilor de specialitate. Avand in vedere succesul metodei click&collect pe site-ul farmaciatei.ro, la intrarea in farmacie am instalat un pachetomat PostaPanduri cu 40 de celule pentru comenzile online efectuate prin metoda click&collect cu ridicare gratis”, a mai spus Roxana Maftei.

In prezent, proprietarii Farmaciei Tei au acoperit 85% din necesarul de personal pentru locatia din Dristor.

Pe lista de planuri se afla alaturarea celor doua concepte – Farmacia Tei si Bebe Tei – intr-un spatiu comun pentru sectorul 6 din Capitala. Mai mult, pentru prima parte a anului viitor proprietarii isi propun sa lanseze acest concept in Iasi, unul dintre cele mai active orase dupa Bucuresti in privinta comenzilor online.

In 2015 cifra de afaceri a crescut cu 42% fata de 2014, pana la circa 10 mil. euro. Cosurile offline si online au ramas insa similare, in jurul cifrei de 70 de lei offline si respectiv 200 lei online – de aproape trei ori mai mult.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri