Profihairshop, retailer specializat in produse profesionale de coafura, va ajunge anul acesta la vanzari in valoare de 5,5 milioane euro, in crestere cu 38% fata de anul trecut, dupa cum estimeaza reprezentantii companiei. De asemenea, compania planuieste sa ajunga la un numar de 50 de magazine in urmatorii patru ani, dublu fata de cat detine in prezent, pentru anul viitor sase noi unitati fiind programate a se deschide, in urma unei investitii de 500.000 de euro.

Cele sase magazine vor fi situate in principalele orase ale tarii, obiectivul companiei fiind de a avea o acoperire nationala: “Vrem sa fim prezenti in toate orasele mari, de minimum 100.000 de locuitori. Printre orasele vizate se numara, spre exemplu, Timisoara, Oradea si Targu Mures, insa analizam cu atentie orice propunere venita din partea oricarui dezvoltator de mall-uri”, spune Klaus Reisenauer, fondatorul Profihairshop.

De asemenea, retailerul intentioneaza sa se extinda si in strainatate, in tarile vecine precum Serbia sau Bulgaria: “Am inceput deja sa studiem piata. Profihairshop este un brand de nisa care nu este prezent in multe tari vecine. Momentan insa ne dorim sa ne focusam pe extinderea brandului in cat mai multe orase din Romania, acesta fiind principalul nostru obiectiv”, mai spune acesta.

Anul acesta Profihairshop a inaugurat patru unitati, in Bucuresti, Craiova si Braila, in urma unei investitii de 200.000 de euro, ajungand astfel la o retea nationala de 25 de magazine. Ultimul dintre acestea, din Veranda Mall, are o suprafata de 45 de metri patrati, mult mai mare decat a celorlalte magazine, si a presupus o investitie de 100.000 de euro. “Principalii factori care ne-au determinat sa luam aceasta decizie au fost locatia avantajoasa. Obor este o zona cu un vad comercial foarte bun, avand deja o traditie in acest sens. Aici densitatea urbanistica este foarte ridicata, fiind cea mai mare zona rezidentiala aproape de centrul orasului, iar proximitatea mijloacelor de transport faciliteaza accesul pentru foarte multi locuitori din alte cartiere bucurestene”, spune Klaus, care estimeaza ca magazinul va vinde lunar produse profesionale in valoare de 600 euro pe metru patrat.

Cele 25 de magazine Profihairshop au inregistrat in primele noua luni ale anului vanzari in valoare de patru milioane de euro, in crestere cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Ponderea acestora din totalul cifrei de afaceri este de aproximativ 90%, restul vanzarilor facandu-se pe magazinul virtual. Un magazin Profihairshop amplasat intr-un centru comercial inregistreaza vanzari medii anuale intre 5.000 – 10.000 euro pe metru patrat. Pentru 2016, fondatorul companiei estimeaza ca vor incheia anul cu vanzari de peste 5,5 milioane euro, cu o crestere de 38% fata de anul anterior.

Piata produselor cosmetice profesionale vandute in exteriorul saloanelor are o valoare de 28 milioane de euro, ponderea cea mai mare fiind detinuta de produsele pentru ingrijirea parului, de 17 milioane euro, urmate de produsele pentru ingrijirea corpului, de 7 milioane euro, si cele de manichiura – pedichiura, de 3 milioane euro, potrivit estimarilor companiei. “In prezent, in Romania, piata produselor cosmetice profesionale are o acoperire destul de mica, reprezentand circa 5% din totalul pietei, comparativ cu tarile dezvoltate, unde acest segment ocupa intre 15% si 20% din piata. Insa, piata din Romania are suficient loc de crestere pentru a ajunge la nivelul celei europene. Iar unul dintre aspectele pozitive care contribuie la aceasta crestere este dezvoltarea interesului pentru zona de ingrijire personala”, spune Klaus Reisenauer.

Profihairshop a fost infiintat in 2009 de antreprenorii Claudia Fleaca si Klaus Reisenauer, acesta din urma avand o experienta de peste douazeci de ani in domeniul imobiliar si in managementul centrelor comerciale, detinand in prezent dezvoltatorul de proiecte imobiliare Oasis Retail Development. Profihairshop a necesitat o investitie initiala de un milion de euro, dar de-a lungul timpul antreprenorii au investit in total doua milioane de euro, suma neamortizata inca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri