McDonald's va deschide "cel putin" 10 restaurante in Romania, dintre care cinci in Bucuresti, si 10 cafelene McCafe la nivelul tarii in urmatorii trei ani si va angaja 600 de oameni in aceeasi perioada, a declarat, pentru wall-street.ro, Daniel Boaje, directorul general al McDonald's Romania, dupa o informatie aparuta in presa din Malta.

Operatiunile McDonald's Romania au fost preluate in ianuarie 2016 de catre Premier Capital, o companie malteza care detine francize McDonald's in alte cinci tari din Europa, Letonia, Estonia, Lituania, Grecia si Malta. In data de 3 noiembrie 2016, o publicatie malteza a scris ca Premier Capital are in plan sa deschida noi restaurante in statele in detine francize, implicit 10 restaurante in Romania. Informatia a fost confirmata de directorul general al McDonald's Romania, Daniel Boaje.

"Pentru Romania planurile de dezvoltare sunt foarte ambitioase in continuare, asa cum am mai mentionat. Anul acesta am deschis deja doua restaurante si planurile pentru urmatorii trei ani sunt intr-adevar deschiderea a cel putin 10 restaurante, cu prioritate consolidarea pozitiei McDonald’s in orasele in care suntem in acest moment. Intentia noastra este sa deschidem cel putin jumatate in Bucuresti. De asemenea, urmeaza deschiderea a cel putin 10 cafenele in aceeasi perioada si continuam cu planurile de remodelare a restaurantelor actuale", a declarat Daniel Boaje.

Astfel, cum un restaurant McDonald's are in medie 60 de angajati, Boaje estimeaza ca in urmatorii trei ani sa ajunga la 5.000 de angajati in toate restaurantele din Romania. In prezent, in cele 68 de restaurante al lantului de fast-food lucreaza 4.400 de persoane, ceea ce inseamna ca McDonald's va angaja 600 de oameni.

Totodata, CEO-ul McDonald's Romania a precizat ca va cauta "cu prioritate" locatii pentru a deschide restaurante McDonald's McDrive, dar urmareste "cu atentie" Mega Mall, singurul mall din Bucuresti din care lipseste un restaurant McDonald's. De asemenea, McDonald's nu este prezent in mall-urile din Constanta (Maritimo), Bacau, Targu Jiu si Botosani.

"Ne uitam si la orase in care McDonald’s nu este, dar fara sa fie prima prioritate. De exemplu, nu suntem in Satu Mare si Drobeta Turnu Severin", a completat Daniel Boaje.

In ce priveste investitia in cele 10 restaurante, respectiv 10 cafenele, directorul McDonald's a mentionat ca este "foarte greu" sa faca o estimare pentru aceasta depinde de locatia aleasa, la strada sau in mall. Spre exemplu, investitia intr-un McDrive ajunge la 2 milioane euro, iar intr-un restaurant McDonald's in mall este de 555.000 euro (2,5 mil. lei).

McDonald's Romania, cu 68 de restaurante si 23 de cafenele McCafe in 21 de orase, a inregistrat, in 2015, o cifra de afaceri de 120 milioane euro. Pentru 2016, directorul companiei s-a ferit sa faca inca o estimare, insa sustine ca cifra va fi depasita.

McDonald’s este una dintre cele mai mari francize deschise in Romania si totodata unul dintre cele mai mari restaurante de tip fast-food la nivel local, pe o piata pe care concureaza cu Kentucky Fried Chicken (KFC) si Springtime.

Sursa foto: Flickr.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri