Graba cu care s-a legiferat segmentul de asigurari RCA in ultimele saptamani a fost in stransa legatura cu presiunile constante ale asociatiilor de transport, iar prin adoptarea Ordonantei de Urgenta 54/2016 privind asigurarea RCA sunt incalcate normele europene si legislatia nationala in vigoare, adica Directiva 2009/138/CE a Parlamentului European si a Consiliului privind accesul la activitate si desfasurarea activitatii de asigurare si de reasigurare (Solvabilitate II) si la Legea concurentei nr. 21/ 1996.

Conform legislatiei mentionate, nu poate fi introdus un control al preturilor pentru o anumita industrie in lipsa unui sistem general de control al preturilor (Directiva Solvabilitate II). Mai mult, inghetarea preturilor se face doar in imprejurari exceptionale si pe o perioada determinata (Legea Concurentei), insa situatia de criza din industria transporturilor invocata nu a fost fundamentata cu argumente economice.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont