In mod sintetic, faptele sunt urmatoarele: (i) Trump a fost ales Presedinte al Statelor Unite aceasta desi din punct de vedere al standardelor umane nu ar intruni caracteristicile necesare unei astfel de functii (potrivit unei pareri minoritare la acest moment); (ii) Curtea Suprema din Marea Britanie a stabilit ca Parlamentul si nu Guvernul are competenta de a transmite Notificarea mentionata de art. 50 din Tratatele UE.

Alegerile USA. Traim intr-o epoca a idealizarii perceptiei si standardelor. Statele Unite in alt fel a dezvoltat teoria exceptionalismului american. Pe scurt aceasta forma de idealizare a standardelor sociale prin teoria exceptionalismului sustine ca Statele Unite este diferita de celelalte state din lume iar datoria sa este aceea de a imprastia acest model peste tot unde este nevoie. De cele mai multe ori aceasta teorie a fost folosita pentru a justifica inclusiv interventiile militare impotriva statelor suverane.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont