Piata muncii din Romania se confrunta in acest moment cu un deficit de angajati, ceea ce ingreuneaza misiunea companiilor de a gasi candidati pentru locuri de munca pe care le au disponibile. Corina Diaconu, managing drector in cadrul agentiei de recrutare ABC Human Capital, considera ca procesele de recrutare pot fi imbunatatite printr-o buna colaborare cu specialistii in resurse umane, fie ca este din interiorul companiei sau este firma specializata in domeniu.

"Mi-ar placea ca toti angajatorii sa vada in agentia de recrutare cu care lucreaza sau in departamentul intern de HR un partener. S-a dovedit in foarte multe cazuri ca activitatea de consultanta pe care ti-o acorda un HR intr-un proces este vitala", a declarat Corina Diaconu, managing director ABC Human Capital.

Astfel, printr-o stransa colaborare intre companiile care cauta oameni si o agentie specializata in recrutarea oamenilor potriviti se pot imbunatati procesele de angajare.

Angajatorii, la randul lor, stiu foarte bine ce cauta la un om, insa procesele lor ar avea un succes mai mare daca ar coopera mai strans cu specialistul HR

- Corina Diaconu -

Angajatorii merg pe calea cea mai sigura

In ceeea ce priveste provocarile de pe piata de recrutare, Corina Diaconu afirma ca, in general, au fost legate de existenta unor proiecte "extrem de nisate" pe anumite industrii.

"Angajatorii au cautat anul acesta oamenii care proveneau strict din domeniul lor si de pe pozitii similare, nisand astfel foarte mult procesele de recrutare. Deschiderea lor nu a mai fost atat de mare catre alte solutii, preferand, din punctul lor de vedere «the safe way»!", a explicat Diaconu.

Ea a mai aratat cel mai mare salariu oferit anul acesta a fost catre un director financiar si s-a ridicat la 6.500 euro net lunar plus pachet de beneficii.

Sefa agentiei ABC Human Capital considera ca in anul 2017 piata de recrutare va fi la fel de efervescenta ca si in 2016.

"Companiile au iesit incet din zona de precautie si procesele pe care le vom derula sunt sigura ca vor fi mai mult axate pe dezvoltare si creare de posturi noi decat replacement", a precizat Diaconu.

Compania ABC Human Capital a fost infiintata in anul 2005 si este specializata in recrutare si executive search. In 2015, agentia a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 65.000 de euro si un profit de 31.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri