Clientii ING Bank sunt de doua ori mai activi decat media in ceea ce priveste tranzactiile derulate prin card, astfel ca banca, desi se situeaza in a doua jumatate a clasamentului in Romania in functie de active, are aproape o cincime din tranzactiile prin card derulate in piata locala, reiese din datele prezentate in cadrul conferintei "20 de ani de carduri in Romania", organizata de NoCash Capital Consult impreuna cu MasterCard si Visa.

"Am reusit sa crestem ca Praslea si sa ajungem la o cota de piata, cel putin in zona de tranzactii, de aproape 20% (...). Cum am ajuns aici? Inovatia cred ca a jucat un rol principal in ceea ce am facut. (…) Ceea ce cred ca este mai important decat inovatia este ca am reusit sa ne facem clientii sa utilizeze aceste inovatii. Am reusit sa facem un milion de clienti sa vina la noi sa foloseasca SelfBank-ul in operatiunile de zi cu zi, sa foloseasca online banking la fel, pentru operatiunile de zi cu zi, si sa nu ceara neaparat un casier pentru aceste tranzactii", a declarat Stefan Radu, director - head of retail business area la ING Bank.

ING Bank Romania se situeaza in sistemul bancar pe pozitia a saptea in functie de valoarea activelor, calculata la nivelul anului 2015.

Cred ca este important ca am convins toti acesti clienti ca pot sa-si faca banking-ul singuri

- Stefan Radu, director - head of retail business area la ING Bank -

Potrivit unui studiu realizat de BrandBerry pentru NoCash si prezentat la conferinta, numarul de carduri valide se situeaza in prezent la 14,4-15,4 milioane. Populatia adulta din Romania este de 16,64 milioane de persoane.

"Daca ne-au declarat (in cadrul unui sondaj, n.r.) ca 62,8% au carduri, inseamna ca putem avea oriunde intre 9,9 milioane de posesori pana la o cifra estimata de aproape 11 milioane de posesori. (…) Noi am estimat un numar de carduri active undeva intre 11,5 si 12 milioane, carduri cu care se fac tranzactii", a afirmat Romulus Oprica, managing partner BrandBerry.

Din datele BrandBerry, rezulta ca 1 milion de posesori de carduri realizeaza in medie aproximativ 9-10% din tranzactiile cu cardul perfectate in Romania.

Potrivit datelor prezentate, in perioada 2000-2015, numarul de tranzactii pe card a crescut de la 10 milioane la aproape 500 milioane. Totodata, 2015 este primul an in care numarul de plati la comercianti depaseste numarul tranzactiilor de retragere.

Pentru anul 2016, pe fondul cesterii interesului pentru tranzactionarea pe cardurile contactless, am putea asista la atingerea pragului de 600 milioane tranzactii iar volumele rulate pe card se vor situa in jurul a 200 miliarde lei, estimeaza NoCash.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri