Saptamana aceasta a debutat cu mai multe evenimente „furtunoase”, la propriu, dar si la figurat. Astfel, mai multe drumuri au ramas blocate din cauza conditiilor meteo dificile, in timp ce la Chisinau victoria socialistului pro-rus Igor Dodon a declansat proteste de strada. In online, eMag, cel mai mare retailer de profil, a anuntat deja cu ce suprize isi asteapta clientii la editia de anul acesta a evenimentului Black Friday.

3.000 de oameni in strada, la Chisinau

Circa 3.000 de oameni au protestat la Chisinau fata de modul in care a fost organizat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, castigat de socialistul pro-rus Igor Dodon, relateaza Deschide.md.

Manifestatia a inceput in jurul pranzului, in Piata Marii Adunari Nationale. Oamenii au plecat apoi la Comisa Electorala Centrala, unde au scandat "Jos Mafia" si "Demisia". De acolo, multimea a mers la Mormantul lui Stefan cel mare, unde oamenii au aprins lumanari, conform News.ro.

Protestatarii au acuzat actuala putere ca a fraudat alegerile in favoarea lui Igor Dodon, dand ca exemple participarea alegatorilor din Transnistria, dar si faptul ca mai multi alegatori din strainatate nu au putut vota. Ei cer repetarea celui de-al doilea tur de scrutin si demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale.

Socialistul Igor Dodon a obtinut 52,18% din voturile exprimate, duminica, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, in timp ce candidata proeuropeana Maia Sandu a reusit sa obtina 47,82% din sufragii, arata rezultatele preliminare anuntate luni dupa-amiaza de Comisia Electorala Centrala, dupa centralizarea tuturor proceselor verbale.

Cu ce vine nou eMag anul acesta de Black Friday

eMag va organiza Black Friday incepand cu 18 noiembrie si anunta multiple schimbari fata de anii precedenti. Una dintre ele, pentru a evita anumite nemultumiri – pe langa reduceri, eMag va face publice si stocurile pentru “varfurile de lance”.

Prima surpriza a Black Friday-ului de anul acesta? Energie – 1.000 de pachete promotionale de la E.ON Lite, cu 6 luni gratuite, pentru un contract la un an de zile. “Este un produs pentru consumatori casnici, nu industrial. Exista o limita superioara pentru care se poate da gratuitate, in limite de consum normal pentru o locuinta”.

Unele oferte “foarte tari” vor fi disponibile miercuri, altele joi, iar totalul ofertelor va fi disponibil vineri la 00:00. Media reducerilor se ridica la 35-36%.

DOMO da in judecata Cel.ro

Casa de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii va reprezenta detinatorii marcii DOMO si numelui de domeniu DOMO.ro in disputa legala cu CEL.ro. Incepand cu luna iulie a acestui an, clientii online ai DOMO au fost indusi in eroare de o practica ilegala a companiei detinatoare a CEL.ro.

Astfel, persoanele care au incercat accesarea magazinului din Google, dupa o simpla cautare a cuvantului “domo”, utilizand acest motor de cautare, erau redirectionati de fapt catre site-ul CEL.ro, acesta fiind primul rezultat generat de acest motor de cautare, printr-un link sponsorizat care continea expresia “domo.ro”.

Cum stau romanii la plata cu cardul

La 20 de ani de la emiterea primelor carduri, in Romania, putin peste o treime dintre persoanele din mediul rural utilizeaza servicii financiare de baza precum un cont bancar. Adultii din mediul urban mare si metropola au cont bancar in procent de 85%, in mediul urban mic 78% si doar 35% din rural, conform rezultatelor cercetarii de piata realizate de Brandberry la comanda NOCASH.

Aproape 9% din populatia oraselor mici si medii nu recunoaste diferenta dintre un card bancar si un alt tip de card, avand in vedere ca cei care declara ca detin card sunt cu aproape 9% mai multi in urban mic-mediu decat cei care au declarat ca au cont bancar. La nivel national media este de 2%.

Investitie de peste jumatate de mil. euro in Cluj

Moldovan-Carmangeria Sannicoara, unul dintre cei mai importanti producatori de carne din judetul Cluj, a investit 670.000 euro intr-o noua fabrica, unitatea urmand sa functioneze in viitor si ca centru de invatamant dual pentru tinerii care vor sa se specializeze in procesarea carnii.

Fabrica are o suprafata de 840 metri patrati si este destinata prepararii, ambalarii si depozitarii produselor din carne de porc, pui si vita (mici, hamburgeri, marinate, frigarui, carnaciori). Capacitatea de productie va creste cu 20% ca urmare a acestei investitii.

Potrivit reprezentantilor companiei, investitia de la Dezmir va functiona pe viitor si ca centru de invatamant profesional dual pentru tineri, cu specializarea in industria alimentara.

Datoria externa a Romaniei continua sa creasca

Datoria externa a Romaniei, care include atat imprumuturile statului din strainatate, cat si datoriile entitatilor private, a crescut in luna septembrie cu 585 milioane euro, la 90,677 miliarde euro, in special ca urmare a majorarii datoriei pe termen scurt, potrivit datelor publicate luni de Banca Nationala a Romaniei.

La finalul anului trecut, datoria externa totala a Romaniei a fost de 90,43 miliarde euro, iar la finalul lunii august, datoria era de 90,09 miliarde euro, conform News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri