Descoperirea specificului segmentului de piata pe care vrei sa intri, cunoasterea si respectarea legislatiei in vigoare si identificarea surselor de finantare prin care banii "sunt cei mai ieftini", sunt principalele lucruri oricine trebuie sa le stie atunci cand intra in antreprenoriat. O spune George Alexe, antreprenor care recent a inaugurat cel de-al 8-lea business, CafeGo, primul coffee shop to go din Constanta.

George Alexe a intrat in antreprenoriat in urma cu mai bine de 13 ani, cand si-a deschis un business mic in domeniul tranzactiilor cu autoturisme. Intre timp, el a derulat mai multe afaceri in domeniile auto, HoReCa si imobiliare, iar in prezent detine o firma de consultanta dedicata antreprenorilor.

El spune ca cel mai important lucru pe care trebuie sa il stie un antreprenor inainte de a deschide o afacere tine de caracteristicile pietei pe care isi doreste sa activeze.

"La inceputul oricarei afaceri un antreprenor trebuie sa cunoasca piata. El trebuie sa cunoasca concurenta, oferta companiilor concurente, sa se documenteze daca mai ofera alte firme ce isi propune si el sa aduca pe piata si sa caute oportunitatile de a-si imbunatati si diversifica oferta, astfel incat sa se faca remarcat", a explicat Alexe.

"Mai bine chemi tu organul de control"

Un alt lucru extrem de important, care trebuie cunoscut la deschiderea unei afaceri, este legislatia.

"Antreprenorul ar trebui sa stie legislatia si implicatiile pe care le are businessul din punct de vedere al autorizatiilor. Daca nu stii pare mai usor, insa cu cat afli mai multe, iti dai seama ca ai mai multe aspecte pe care trebuie sa le pui la punct. Este important sa te pui la punct din punct de vedere al autorizatiilor, pentru ca organul de control nu vine sa te invete, el vine sa te verifice, iar tu trebuie sa fi stiut deja aspectele legislative", a explicat Alexe.

Recomand pasul spre organul de control, nu sa il astepti sa vina el la mine

In ceea ce priveste sursa investitiilor intr-un business, antreprenorul spune ca ideal este sa deschizi un business folosindu-te cat mai mult de banii furnizorilor.

"Cu banii este de preferat sa se foloseasca resursele proprii, iar cei mai ieftini bani sunt banii furnizorilor. Adica sa iei un termen de plata care sa iti permita sa produci din stocul acela, inainte sa te indatorezi. Si trebuie calculat costul banilor. Cred ca finantarile nu sunt recomandate in prima faza a unei afaceri, pentru ca pun presiune pe antreprenor si nu il lasa sa se ocupe de business", a precizat George Alexe.

Antreprenorul George Alexe a inaugurat recent la Constanta CafeGo, coffee shop to go cu cafea de specialitate, snack-uri si smoothie-uri, in care a investit 30.000 de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri