Citi nu a relocat angajati de la birourile din Londra, ca urmare a Brexit-ului, a declarat Michael Lavelle (foto), Head of Corporate and Investment Banking UK in cadrul Citi, contrazicand astfel informatiile aparute in presa cu privire la o mutare masiva de personal din Londra catre centrele financiare din Dublin, Paris si Frankfurt.

"Mutam oameni in toata lumea si cand nu aveam Brexit-ul. Nu am relocat oameni din cauza Brexit. S-ar putea sa o facem, s-ar putea sa nu", a declarat Lavelle la o discutie cu presa in city-ul londonez.

In afara Regatului Unit, Citi are cea mai mare prezenta europeana in Irlanda, la Dublin, motiv pentru care Lavelle crede ca, indiferent ce vor face politicienii, Citi va continua sa aiba o franciza sustenabila in regiune.

"Suntem increzatori ca vom continua sa raspundem nevoilor clientilor, indiferent de deciziile politice. Brexit-ul nu a fost scenariul placut pentru noi, dar avem la Dublin o banca cu prezenta europeana, ceea ce este un avantaj pentru noi. Lucram la un plan pentru a ne sustine clientii cand Marea Britanie va iesi din UE", declara Michael Lavelle, precizand totodata ca exista mai multe secenarii pe masa de analiza, inclusiv unul care vizeaza un proces de downsizing in city-ul londonez.

Managerul Citi considera ca este important pentru Regatul Unit ca in procesul de negociere cu UE fie sa nu piarda drepturile de "passporting", fie sa negocieze o perioada de tranzitie pentru serviciile bancare, astfel incat aceste companii sa se poata adapta.

In prezent, prin drepturile de "passporting" companiile financiare care opereaza in Marea Britanie pot sa ofere servicii financiare in toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda si Lichtenstein, avand sediul si fiind reglementate de autoritatile britanice. Prin pierderea dreptului de "passporting", gigantii financiari vor fi supusi regelementarilor din toate statele membre.

Oficialul Citi a mai precizat ca nu stie care ar putea fi costurile unei restructurari cauzate de Brexit, dar gigantul american lucreaza pe mai multe scenarii pentru a calcula costurile, sute de oameni fiind implicati in aceasta analiza a impactului Brexit.

Citi are la nivel global 241.000 angajati in 160 de tari, iar in Europa cele mai importante centre financiare sunt in Marea Britanie, in City of London, in Irlanda (Dublin), Franta (Paris) si Germania (Frankfurt).

Insa, centrul financiar al Londrei este pe de parte cel mai important nod financiar, in contextul in care 50% dintre multinationalele europene isi au sediul aici si isi fac operatiunile prin bancile din city-ul londonez.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri