"Sursa dezechilibrelor financiare de pe piata RCA a fost practicarea unor preturi nesustenabile, iar efectul s-a vazut in momentul in care asemenea practici au disparut, ramand doar cazuri punctuale, izolate. In ultimul an, piata a incercat sa-si caute echilibrul, respectiv sa nu mai genereze pierderi. Astfel, au disparut ofertele de preturi mici, neacoperitoare fapt ce a generat cresteri de prima", spune reprezentantii Allianz-Tiriac Asigurari.

Mai mult, arata acestia, "note de plata deschise de catre companii care au disparut din piata RCA vor ramane inca multi ani deschise pana cand toate obligatiile de plata se vor stinge". De exemplu, spun reprezentantii Allianz-Tiriac Asigurari, "si acum se mai platesc daune de tip vatamari corporale ale Grup As, companie disparuta la inceputul anilor 2000, intrata in faliment".

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont