Numarul proiectelor care imbina lumea reala cu cea virtuala va creste in conditiile in care a scazut mult pretul senzorilor si al solutiilor in acest domeniu, a precizat Mihai Cosma, head of solution architecture Kapsch Romania, partener Microsoft.

Cele mai importante proiecte dezvoltate de Kapsch Romania in acest an au fost in domeniul bancar, acolo unde compania a realizat impreuna cu BCR o solutie de scanare a buletinelor.

“Clientul vine la ghiseu, nu mai este nevoie de tastarea CNP-ului, ci doar scanarea buletinului si functionarul are acces la datele clientului. Partea buna este ca nu mai irosim hartia in conditiile in care in acel moment se face si o copie electronica a buletinului. Sistemul verifica si autenticitatea actului de identitate, deci vorbim de o securizare a procesului”, a explicat Mihai Cosma.

Acesta considera ca numarul proiectelor care vor imbina lumea reala cu cea virtuala va creste pe viitor, in conditiile in care pretul senzorilor si al solutiilor in acest domeniu a scazut semnificativ, fiind accesibile mai multor companii.

“Incercam sa educam piata. Pentru a putea creste in omnichannel este nevoie de cat mai multe informatii si acestea se obtin cu senzori. Au crescut deja si bugetele alocate acestor solutii, mai mult au inceput sa apara bugete pentru astfel de proiecte. Acum 3-4 ani nici nu se lua in considerare sa imi pun senzori in magazin”, mai spune Cosma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri