Romania a adoptat putin mai tarziu trend-ul contactless fata de multe dintre pietele din Europa Centrala si de Est, dar viteza de crestere a fost fenomenala, in contextul in care si baza tranzactiilor contactless a fost mica. Visa raporteaza cresteri anuale de 20 de ori ale tranzactiilor (2015 vs. 2014), in timp ce oficialii MasterCard mentioneaza de 2-3 ani la rand de multiplicari de circa 10 ori.

“Inregistram cele mai mari rate de crestere vazute vreodata pe un produs de card si cred ca aceste rate de crestere vor continua si vor impamanteni acest nou fel de a plati. Este prima oara cand si captatul celalalt al ecuatiei de plata, adica comerciantul si mai ales casierii de la comerciant, au imbratisat aceasta tehnologie 100%”, a declarat in emisiunea Profesionistii in Banking Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont