Consiliul Concurentei a lansat platforma “Monitorul Preturilor” dupa 3 ani de lucru la proiect, prin care consumatorii vor putea afisa preturile practicate de principalii retailer la produse din cosul zilnic. O veste buna pentru bugetari – Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie sa fie libera in acest an.

Monitorul Preturilor, in sfarsit la apa dupa 3 ani de lucru la proiect

Consiliul Concurentei a lansat “Monitorul Preturilor”, platforma care afiseaza preturile practicate de principalii retaileri pentru produsele care fac parte din cosul zilnic. Proiectul, la care s-a lucrat mai bine de 3 ani, este momentan disponibil in varianta pilot doar pentru Bucuresti si Ilfov.

“Monitorul Preturilor” este un proiect pilot, care, pentru inceput, este accesibil pentru Bucuresti si Ilfov, oferind preturile pentru 128 de produse din 64 de categorii. Platforma a fost realizata cu sprijinul ANPC, Nielsen si GS1. In “Monitorul Preturilor” sunt inscrisi in acest moment retailerii Mega Image, Lidl, Kaufland, Selgros, Carrefour, Penny si Profi. Vorbim de 303 de magazine din zonele mentionate. Bucurestiul reprezinta 30% din consumul din comertul modern.

Gala wall-street.ro a premiat oamenii si afacerile care schimba Romania

Wall-Street.ro a organizat Gala Oameni si afaceri care schimba Romania, in cadrul careia a premiat 12 companii si persoane publice pentru proiecte si initiative care au avut ca scop transformarea societatii sau a mediului de afaceri.

Populismul din Romania este electoral

Populismul a revenit in ultimii ani in multe tari, inclusiv din Europa, cu elemente radicale si partide care vor sa schimbe puternic sistemul socio-economic actual. In Romania, insa, populismul este unul consjunctural, legat de desfasurarea alegerilor si chair daca este nociv, este mai putin periculos decat ce se intampla in alte state, a declarat pentru wall-street.ro economistul sef al Bancii Mondiale. Explicatia pentru lipsa radicalismului in Romania este ponderea inca importanta a companiilor de stat pe piata muncii si lipsa unor reforme.

Unul dintre cele mai “verzi” proiecte din Romania va aparea la Timisoara

Omul de afaceri Ovidiu Sandor a demarat constructia proiectului multifunctional Isho, care va cuprinde atat o componenta de birouri, cat si una de proiecte rezidentiale, intr-unul dintre cele mai “verzi” proiecte din Romania.

“Vrem sa dezvoltam un proiect multifunctional in Timisoara, ce va cuprinde atat birouri, dar si rezidential – cu servicii complementare necesare. Proiectul de birouri va fi dezvoltat in trei faze, prima dintre acestea urmand sa demareze in prima parte a anului viitor. Proiectul de birouri va avea o structura P+7E, iar prima faza acestuia va presupune dezvoltarea unei suprafete de 16.000 mp, pentru ca in urmatoarele doua faze sa fie adaugati inca 34.000 mp”, a declarat Ovidiu Sandor, proprietarul Mulberry Development, compania care va dezvolta proiectul Isho din centrul Timisoarei.

Piata de eCommerce poate depasi 2 miliarde de euro anul viitor

Piata de ecommerce ar putea depasi 2 miliarde de euro anul viitor, in conditiile in care se va mentine ritmul de crestere a valorii platilor de 30-40%, a declarat Catalin Cretu, director general pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia in cadrul Visa.

Visa estimeaza ca in 2016 valoarea platilor facute online pe toate cardurile din Romania se va situa in jurul a 1,5 miliarde de euro, ceea ce inseamna ca, daca ritmul de crestere se va mentine la 30-40%, piata de eCommerce va depasi anul viitor 2 miliarde de euro.

Liber pe 2 decembrie

Executivul a decis, miercuri in sedinta, ca ziua de 2 decembrie sa fie libera pentru salariatii din sectorul public, urmand ca acestia sa recupereze ziua de munca pe 17 decembrie sau sa-si prelungeasca timpul zilnic de lucru pana la data de 16 decembrie 2016, au declarat, pentru News.ro, surse guvernamentale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri