Directiva serviciilor de plati va avea un efect important asupra comertului electronic, o zona in care prestatorii de servicii de plata fac tot posibilul sa ofere o combinatie cat mai buna intre securitate, confortul platilor si viteza de plata.

“Daca discutati cu comerciantii mari, inclusiv comercianti din Romania, va vor spune ca au mari probleme din cauza ratei mari de abandon (clienti care renunta la cosul de cumparaturi inainte de a face plata cu cardul - n.r.), ca urmare a modalitatilor de autentificare a clientului. Stim cu totii ca este nevoie de o parola suplimentara pentru a demonstra ca esti detinatorul cardului. Acest lucru creeaza pasi suplimentari in plata cu cardul si pe unii clienti ii descurajeaza in a face plata cu cardul, mai ales in perioadele acestea de varf de vanzari, cum este Black Friday, unde viteza platii afecteaza foarte mult masura in care poti avea acces la acele produse in stoc limitat", a explicat Catalin Cretu.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont