Un inceput de saptamana linistit: noutati vin din zona auto, unde sfarsitul de an aduce noi schimbari pentru permisele de conducere, dar si din zona legal, Vasile Blaga, fostul copresedinte al PNL, fiind trimis in judecata de catre DNA.

Noutati pentru permisul de conducere

Sfarsitul de an aduce cu sine noi schimbari care vizeaza permisele de conducere, acestea urmand a fi modificate prin completarea unor noi informatii de ordin medical si nu numai. Toate schimbarile puse pe masa de Guvern in aceasta perioada fac parte dintr-un pachet complex de schimbari in legislatia rutiera, menite a se armoniza in cele din urma cu cerintele Comisiei Europene, conform Cars.ro.

CFR SA isi reduce drastic cheltuielile cu investitiile in 2016

Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica proiectul de Hotarare de Guvern privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an al companiei care administreaza infrastructura de cale ferata din Romania, CFR SA, prin care bugetul de investitii al companiei este redus drastic, cu 31,4%, pana la 1,91 miliarde lei, dar vor fi mai multi bani alocati de la bugetul de stat pentru investitii.

Cum s-au risipit banii publici pe intretinerea masinilor Guvernului

Cheltuieli decontate de cate doua ori, mentenanta pe baza de whisky, parfumuri si produse de machiaj, piese auto achizitionate dupa "criteriul rapiditatii" sunt cateva dintre neregulile gasite la Sucursala de Transport "Bucurestii Noi" (STBN), care presteaza servicii pentru autoturismele aparatului de lucru al Guvernului, potrivit Transport Times.

Corpul de control al prim-ministrului a efectuat, in perioada ianuarie-octombrie, un control la Sucursala de Transport "Bucurestii Noi" (STBN), in urma caruia propune sesizarea ANI si a organelor competente, integrarea acesteia in cadrul SGG sau transformarea in societate comerciala.

Citeste si:
Momente de diamant, in doi: alege cadoul ideal pentru Sarbatori
Momente de diamant, in doi:...

Vasile Blaga, trimis in judecata de DNA

Procurorii DNA Ploiesti l-au trimis in judecata pe fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga, pentru trafic de influenta, in dosarul in care sunt urmariti penal si fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Potrivit procurorilor, in perioada 2011-2012 Blaga ar fi primit in patru randuri, prin interpus, suma de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul edil, conform News.ro.

Returnarea donatiilor pentru Cumintenia Pamantului, amanata cu un an?

Ministerul Culturii a adresat o scrisoare Parlamentului, cuprinzand o lista de amendamente propuse la OUG privind achizitionarea ”Cuminteniei Pamantului”, printre acestea fiind si solicitarea ca termenul de returnare a donatiilor sa fie amanat cu un an, pana la 31 decembrie 2017.

Sursa foto: Shutterstock

Citeste si:
China: Vanzari record de 13 miliarde de dolari de Ziua Celibatarilor
China: Vanzari record de 13...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Black Friday 2019 la Bottega Verde: reduceri de 80% la cosmetice