Dupa minivacanta de 1 decembrie stirile momentului sunt despre….vacanta de iarna, pe care o asteptam cu totii, dar si despre alegerile parlamentare, care se apropie. Astfel, aflam ce straini au ales Romania pentru a-si petrece sarbatorile, dar si cine sunt candidatii la alegerile parlamentare.

Peste 1.000 de austrieci isi vor petrece sarbatorile de iarna in Romania

Peste 1.000 de austrieci isi vor petrece sarbatorile de iarna in Romania, a declarat pentru News.ro. Austriecii sunt atrasi de Transilvania, dar vin si in city-break in Bucuresti, pentru viata de noapte si pentru gastronomia romaneasca, dar sunt si austrieci care fac parte din casatorii mixte si vin de sarbatori cu familia in vizita la rudele din Romania.

Termenul de finalizare al Autostrazii Craiova-Pitesti, anul 2020

Autostrada Craiova - Pitesti are o lungime de aproximativ 124 km, din care Variantele de Ocolire Slatina si Bals la nivel de autostrada au o lungime de 39,48 km.

Cine sunt candidatii la alegerile parlamentare

Dintre cei aproximativ 6.500 de candidati la alegerile parlamentare, cei mai multi - aproape 1.400 - s-au declarat ingineri, ei fiind urmati de economisti (1.100) si juristi (aproape 800), insa nu lipsesc nici meserii precum cea de astrolog, de agent de paza, de cantaret bisericesc sau de "team lider". Printre candidati se afla si sute de pensionari si zeci de someri si "casnici".

Razboiul carnii de porc inaintea Sarbatorilor de iarna

La sfasitul lunii noiembrie, pretul oferit de abatoare fermierilor pentru carnea de porc ajungea la 5 lei pe kilogram. Potrivit presedintelui Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc(APCP), Ioan Ladosi, acest pret este mai mare fata de nivelul din aceeasi perioada din 2015, dar mai mic fata de preturile solicitate de fermierii romani in perioada mai-octombrie 2016, scrie News.ro.

In ultimele saptamani, pretul oferit de abatoare a coborat, pe fondul reducerii pretului carnii de porc din Germania, care stabileste referinta de pret si pentru Romania. Potrivit estimarilor realizate de producatorii de carne de porc, in decembrie, fermele comerciale din Romania vor sacrifica peste 500.000 de porci, care vor asigura circa 60% din consumul intern, in timp ce restul consumului va fi asigurat din importurile din alte tari membre ale Uniunii Europene.

Peste 120 kilograme de articole pirotehnice confiscate

In perioada 15 - 24 noiembrie, politistii au verificat 164 de persoane si firme autorizate sa detina si sa foloseasca articole pirotehnice, in urma carora au constatat 44 de infractiuni, pentru care sunt cercetate 50 de persoane. De asemenea, au fost date sase amenzi in valoare de 8.500 de lei. Totodata, au fost confiscate 122 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile F1, F2 si F3, iar intr-unul din cazuri a fost retrasa autorizatia.

Cat de des isi permit romanii sa iasa in oras

Datele Eurostat arata ca mai mult de o treime (35,7%) dintre cetatenii Romaniei nu isi permit, din lipsa de resurse, sa iasa nici macar o data pe luna in oras la un suc sau sa serveasca masa la un restaurant. Mai mult, cifra creste la 43% in cazul persoanelor cu varste de peste 65 de ani.

Procente similare in ceea ce priveste persoanele care nu isi permit sa iasa macar o data pe luna se intalnesc in Ungaria (36,5%) si Bulgaria (30%), dar si in Grecia (20,7%), Malta (19,2%), Irlanda (18,4%) si Lituania (17,4%).

Obama despre plecarea de la Casa Alba

Barack Obama a vorbit intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone despre ce ii va lipsi cel mai mult dupa ce se va desparti de Casa Alba. Cel de-al doilea mandat al lui Barack Obama se apropie de final, urmand ca din ianuarie, Donald Trump sa se instaleze in locul lui.

Obama a rememorat mai multe evenimente importante care au avut loc in mandatele sale, cum ar fi uciderea lui Osama bin Laden, dar si numeroasele interactiuni cu cetatenii simplii. Obama nu a vorbit prea mult despre realizarile pe care le-a avut in mandatele sale, ci a povestit despre echipa cu care a lucrat la Casa Alba, conform Businessinsider.

"Cred ca cel mai dor imi va fi de echipa pe care am construit-o aici", a declarat Barack Obama. Acesta a declarat ca a invatat multe lucruri de la aceasta echipa, vazand-o cum lucreaza impreuna si dedicarea lor. Presedintele a dat si un exemplu, referindu-se la Brian Deese, o membra a echipei in varsta de 38 de ani care a contribuit la numeroase proiecte importante prin care, spune presedintele, "e posibil sa fi ajutat la salvarea planetei, si toate astea avand doi bebelusi acasa".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri