Saptamana incepe cu doua vesti bune din domeniul medical si din sectorul infrastructurii: trei spitale regionale vor fi construite la Iasi, Cluj-Napoca si Craiova, respectiv fazarea a sapte proiecte de infrastructura in Romania, aprobata de Comisia Europeana.

Trei spitale noi - 600 de milioane de euro

Ministerul Sanatatii si Banca Europeana de Investitii (BEI) au semnat un Acord de servicii de consiliere, in valoare de 1,5 milioane de euro, avand ca scop facilitarea pregatirii proiectelor in vederea construirii a trei spitale regionale la Iasi, Cluj-Napoca si Craiova, ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, declarand ca documentul este esential pentru demararea licitatiilor pentru constructia celor trei spitale regionale care vor costa aproximativ 200 de milioane de euro fiecare.

Sapte proiecte de infrastructura pentru utilizarea de fonduri europene

Comisia Europeana a aprobat fazarea a sapte proiecte de infrastructura din Romania, pentru utilizarea a 502 milioane euro din fonduri europene din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) si Fondul de coeziune.

Pentru perioada 2007-2013, Comisia Europeana a aprobat fazarea a 30 din cele 123 de proiecte de transport, dar au avertizat, in vara acestui an, asupra faptului ca autoritatile din Romania nu au reusit sa trimita la Bruxelles toate documentele necesare pentru a putea primi bani europeni, conform News.ro.

Romanii sunt de Craciun cei mai iresponsabili din Europa

Romanii sunt cei mai iresponsabili europeni cand vine vorba de cheltuit bani in preajma Craciunului. Astfel, potrivit unui sondaj realizat de ING Bank in mai multe tari, romanii se afla pe primul loc in Europa la procentajul respondentilor care au afirmat ca anul trecut s-au imprumutat pentru a-si achita cheltuielile din aceasta perioada a anului, dar si la procentajul celor care afirma ca de Craciun nu-si fac griji in privinta banilor, indiferent de situatia financiara.

Romania, in topul tarilor din UE afectate de comertul cu produse contrafacute

Romania este a doua tara din Uniunea Europeana afectata de comertul cu produse contrafacute, ceea ce se traduce prin pierderea directa a 26.000 de locuri de munca si se estimeaza ca acest proces conduce si la daune materiale de circa 830 de milioane de euro, arata datele Observatorului European al Incalcarilor Drepturilor de Proprietate Intelectuala.

Costul cu forta de munca a crescut in Romania in al treilea trimestru

Costul orar cu forta de munca, un indicator al poverii salariale pentru angajatori, a crescut in al treilea trimestru al acestui an cu 14,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2015, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in invatamant, imobiliare si sanatate, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri