AFI Europe, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori imobiliari prezenti pe piata din Romania, a semnat un contract cu lantul francez de hipermarketuri Carrefour, principala ancora a viitorului mall din centrul Brasovului pe care israelienii il pregatesc, potrivit unor informatii wall-street.ro.

Odata semnat contractul cu Carrefour, AFI Europe are unda verde pentru constructia proiectului comercial din centrul orasului Brasov, al doilea pariu de mari dimensiuni din orasul situat in inima tarii, dupa proiectul Coresi al Immochan, din zona Tractorul Brasov.

Carrefour mai detine un hipermarket in Brasov, la intrarea in oras dinspre Timisu de Jos – Sacele (DN1) si alte trei spatii comerciale Carrefour Market, dar si trei spatii comerciale Billa (retailer achizitionat anul acesta de catre Carrefour –n.red.).

Contactati de catre wall-street.ro, oficialii Carrefour Romania confirma informatiile si sustin ca spatiul comercial din Brasov va avea o suprafata totala de 6.500 mp, dintre care 4.000 mp va fi reprezentata suprafata de vanzare efectiva.

AFI Europe a demarat in cursul acestui an, in Brasov, lucrarile unui nou proiect mixt, ce va cuprinde un centru comercial de 45.000 mp inchiriabili (GLA - Gross Leasable Area) si un proiect de birouri de 25.000 mp inchiriabili, ce va fi structurat in doua faze.

“Proiectul din Brasov ar urma sa fie finalizat in prima parte a anului 2018. Fiind un proiect in centrul orasului, constructia va fi dintr-o singura structura intinsa pe 12 etaje, iar un lobby va asigura trecerea din zona de birouri in spatiul comercial. In functie de cererea din oras, ne asteptam ca a doua faza a proiectului de birouri sa fie dezvoltat in urmatorul an. Avem toate premisele ca proiectul din Brasov sa fie unul de succes”, sustin oficialii AFI Europe pentru wall-street.ro.

Planurile dezvoltarii unui nou mall in Brasov, al treilea pentru AFI in Romania, nu sunt noi. Dupa dezvoltarea proiectelor AFI Palace Cotroceni si AFI Palace Ploiesti, un pas firesc pentru israelienii care conduc operatiunile AFI in Romania a fost extinderea activitatii spre centrul tarii, iar Brasovul era o destinatie ideala pentru noi proiecte.

In primavara, AFI Europe a finalizat achizitia terenului de 40.000 mp din “Centrul Civic” al Brasovului si inca de atunci a demarat preinchirierea spatiilor comerciale, precum si cea a spatiior de birouri care vor fi dezvoltate in cadrul aceluiasi proiect.

Pana la finalul anului viitor, ancora viitorului proiect comercial din Brasov ar urma sa fie finalizata, pentru ca in prima parte a anului 2018 sa fie finalizate si spatiile comerciale care vor intregi proiectul comercial, precum si prima faza a proiectului de birouri.

AFI Palace Brasov, un concurent serios pentru Coresi Brasov

Cu exceptia proiectului Unirea Shopping Center, din vecinatatea Garii din Brasov, orasul din centrul tarii mai gazduieste proiectul Coresi, situat in zona Tractorul, inaugurat in primavara anului 2015.

Coresi Brasov a reprezentat o investitie de 60 de milioane de euro pentru un proiect a carui suprafata inchiriabila s-a ridicat la circa 45.000 mp intr-o prima faza, pentru ca cea de-a doua faza a proiectului, in care au fost adaugate noi spatii comerciale, sa mai necesite investitii de aproximativ 12 milioane de euro.

AFI Europe opereaza in Romania din anul 2005. Compania a dezvoltat si gestioneaza AFI Palace Cotroceni, unul dintre cele mai mari mall-uri din Romania si unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est. Centrul comercial se intinde pe o suprafata inchiriabila de peste 82.000 mp si ofera vizitatorilor o vasta zona de divertisment cu multiple optiuni pentru petrecerea timpului liber si peste 300 de magazine ale brandurilor locale si internationale, vizitate in medie de 50.000 de clienti pe zi.

In octombrie 2013, AFI Europe a inaugurat AFI Palace Ploiesti, primul mall modern dezvoltat in centrul orasului Ploiesti, in urma unei investitii de peste 50 de milioane de euro. Centrul comercial ofera o suprafata inchirabila (GLA) de 33.000 de metri patrati, disponibila pe doua etaje, ce cuprinde peste 100 de branduri nationale si internationale, alaturi de peste 7.000 de metri patrati de spatii de divertisment.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri