MedLife lanseaza cel mai mare IPO privat din istoria Bursei de Valori Bucuresti, iar 120.000 de mame din Romania ar putea primi la nastere un trusou cu lucruri necesare nou-nascutului in valoare de 450 de lei.

MedLife se vinde pe bursa saptamana aceasta

Operatorul de servicii medicale MedLife a primit de la ASF aprobarea prospectului pentru vanzarea a 8,84 mil. actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Oferta publica initiala (IPO) incepe de astazi si se va desfasura pana joi, 15 decembrie.

Pretul maxim cerut pentru o actiune va fi de 35 de lei. Oferta va fi impartita in doua transe: micii investitori vor subscrie doar la pretul maxim, in vreme ce investitorii institutionali vor putea subscrie la orice pret pana la cel maxim. Oferta incepe de marti, 6 decembrie, insa doar investitorii institutionali vor putea subscrie de astazi, in vreme ce investitorii de retail vor putea lansa ordine de miercuri, 7 decembrie.

INS: Sectorul IT si serviciile au sustinut cel mai mult cresterea economica

Institutul National de Statistica (INS) a confirmat estimarile publicate la jumatatea lunii noiembrie privind cresterea produsului intern brut (PIB) din trimestrul a treilea al acestui an si a furnizat detalii legate de contributia sectoarelor economice la avansul economiei, care arata ca sectorul IT-comunicatii si serviciile au sustinut cel mai mult economia in perioada iulie-septembrie.

Trusou pentru nou-nascuti

Mamele cu risc social sau din grupuri vulnerabile ar putea primi la nastere un trusou cu lucruri necesare nou-nascutului in valoare de 450 de lei, potrivit unei propuneri a ministrilor Muncii si Sanatatii. 120.000 de mame ar putea beneficia de acest ajutor.

Propunerea vizeaza introducerea masurii in Programul Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 – 2020, a carui modificare urmeaza sa fie trimisa Comisiei Europene. Unul din obiectivele acestui program este sprijinirea persoanelor defavorizate prin distribuirea de alimente si asistenta materiala de baza.

Tranzactie in constructii

Saint-Gobain, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii la nivel global, achizitioneaza intregul capital social al companiei romanesti Pietta Glass Working, care activeaza in domeniul procesarii sticlei pentru aplicatii industriale si al elementelor vitrate pentru fatade. Pietta Glass Working estimeaza ca pentru anul 2016 afacerile companiei vor urca cu 20%, avand un puternic potential de crestere in urmatorii ani.

Ford Trucks a intrat pe piata din Romania

Ford Trucks a intrat pe piata din Romania printr-un parteneriat cu Cefin Trucks, unic importator si distribuitor, si se asteapta la vanzari de 185 de camioane noi in 2017 si 300 de unitati in 2018.

Pentru piata din Romania, fiecare vehicul va veni echipat cu un sistem furnizat de Viasat Romania, care ii va permite proprietarului sa aiba la indemana toate informatiile tehnice si operationale legate de camioane (kilometraj, consum, pozitie), gata sa fie integrat in orice sistem ERP de companie sau sa fie folosit ca furnizor independent de informatii. Va fi oferit gratuit un abonament de doi ani la acest sistem fiecarui proprietar de vehicul.

Amazon ia lumea cu asalt

Se numeste Amazon Go si este un nou concept al gigantului american care, in doar cateva ore, a luat cu asalt social media. Practic, Amazon Go este o alimentara off line, unde poti intra, lua ce vrei de pe raft si apoi…pleca. Fara sa stai la coada; nici macar cea cu “mai putin de 15 obiecte”. Nu astepti deloc.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri