Brasovul, unul dintre cele mai atractive orase pentru investiti din Romania si active in privinta interesului manifestat pentru noi proiecte imobiliare, suporta dezvoltarea de noi proiecte comerciale, iar deschiderea viitorului proiect al AFI Europe in centrul orasului, ce va cuprinde un mall si un proiect de birouri ar urma sa deserveasca si mai bine clientii din orasul de sub Tampa, turistii care viziteaza imprejurimile, dar si locuitorii orasului.

Potrivit specialistilor imobiliari, Brasovul are potentialul de a absorbi noi investitii, iar acest lucru se datoreaza in cea mai mare parte pozitiei sale in centrul tarii, cat si a pregatirii angajatilor, dar si a deschiderii autoritatilor pentru noi proiecte.

AFI Europe, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari prezenti si in Romania, a semnat un contract cu retailerul francez Carrefour si a demarat lucrarile viitorului sau proiect mixt (mall + birouri) chiar in centrul orasului, iar dezvoltarea noului colos imobiliar ar urma sa reprezinta al doilea pariu major pe piata din Brasov, dupa ce francezii de la Immochan au inaugurat, in anul 2015, proiectul Coresi.

“Brasovul a fost orasul in care Carrefour a deschis printre primele hipermarketuri din Romania, iar noua locatie se afla intr-o pozitie foarte buna. Cred foarte mult in acest spatiu si are potentialul sa devina un pol foarte atractiv pentru vizitatori. Orasul poate suporta doua malluri mari si mai multe scheme mici comerciale fara probleme. Cred in acest proiect, are toate componentele sa devina o locatie foarte buna”, este de parere Luiza Moraru (foto mai jos), head of retail and asset services in cadrul companiei de consultanta imobiliara CBRE Romania.

In opinia sa, in Brasov mai sunt si alte proiecte de dimensiuni mai reduse care va completa necesarul de spatii comerciale din regiune.

“Pe hartie mai sunt si alte proiecte mici in curs de dezvoltare sau in plan si cred ca orasul poate sa suporte alte noi dezvoltari. Este un oras cu putere de cumparare buna, care a atras investitii straine, care are avantajul turismului, ceea ce il face sa sufere mai putin de sezonalitatea comerciala. Brasovul functioneaza ca un pol regional pentru orasele mai mici din judet si nu numai. (…) Brasoul este un oras puternic in care este loc de concurenta. Cu siguranta mall-ul cu cea mai mare oferta va atrage cel mai mult”, a mai adaugat Luiza Moraru.

Specialistul in retail din cadrul CBRE este de parere ca traditionala zona comerciala a Brasovului, cea situata in centrul orasului si considerata polul de atractie pentru sutele de mii de turisti care trec pragul orasului din centrul tarii nu va avea de suferit chiar daca doua mari proiecte comerciale ar urma sa aglomereze orasul.

“Zona comerciala centrala din Brasov este una dintre cele mai puternice si va rezista indiferent de stimulii externi. Foarte multa lume isi petrece timpul in centrul orasului si tocmai din acest motiv consider ca va ramane atractiva”, a mai precizat Luiza Moraru.

AFI Europe: Constructia unui aeroport va aduce in Brasov un nou boom imobiliar

Infrastructura rutiera este vitala pentru orice oras sau aglomeratie urbana dintr-o tara, iar cum dezvoltarea economica a avut loc pana acum in marile orase din Romania, care au fost legate la un aeroport, foarte mari asteptari sunt si pentru Brasov, orasul din centrul tarii, care va cunoaste un nou boom imobilar in anii urmatori.

“Cand va avea aeroport, Brasovul va exploda in dezvoltari imobiliare. In opinia mea, este orasul care va cunoaste o extindere fantastica si tot mai multe companii vor urmari sa isi deschida birouri aici”, este convins managerul AFI.

AFI Europe a inceput in cursul acestui an, in Brasov, lucrarile unui nou proiect mixt, ce va cuprinde un centru comercial de 45.000 mp inchiriabili (GLA - Gross Leasable Area) si un proiect de birouri de 25.000 mp inchiriabili, ce va fi structurat in doua faze.

Odata semnat contractul cu Carrefour, AFI Europe are unda verde pentru constructia proiectului comercial din centrul orasului Brasov, al doilea pariu de mari dimensiuni din orasul situat in inima tarii, dupa proiectul Coresi al Immochan, din zona Tractorul Brasov.

“Proiectul din Brasov ar urma sa fie finalizat in prima parte a anului 2018. Fiind un proiect in centrul orasului, constructia va fi dintr-o singura structura intinsa pe 12 etaje, iar un lobby va asigura trecerea din zona de birouri in spatiul comercial. In functie de cererea din oras, ne asteptam ca a doua faza a proiectului de birouri sa fie dezvoltat in urmatorul an. Avem toate premisele ca proiectul din Brasov sa fie unul de succes”, a declarat Tal Roma, managerul de expansiune al dezvoltatorului israelian in Romania.

Cu exceptia proiectului Unirea Shopping Center, din vecinatatea Garii din Brasov, orasul din centrul tarii mai gazduieste proiectul Coresi, situat in zona Tractorul, inaugurat in primavara anului 2015.

Coresi Brasov a reprezentat o investitie de 60 de milioane de euro pentru un proiect a carui suprafata inchiriabila s-a ridicat la circa 45.000 mp intr-o prima faza, pentru ca cea de-a doua faza a proiectului, in care au fost adaugate noi spatii comerciale, sa mai necesite investitii de aproximativ 12 milioane de euro.

Pe langa proiectele comerciale, Brasovul se bucura si de investitii importante atat in sectorul activitatii de birouri, de spatii logistice, rezidential, dar si fabrici care au modernizat orasul candva muncitoresc si l-au readus in lumina reflectoarelor drept regiunea cu unul dintre cele mai mari potentialuri de dezvoltare din Romania, alaturi de orase precum Timisoara, Cluj sau Iasi.

Citeste si:
    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

    Despre autor
    Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Economie »


    Setari Cookie-uri