Saptamana se apropie de final. Cateva dintre cele mai importante stiri vin din zona retailului si a infrastructurii: Comisia Europeana nu este de acord cu argumentele aduse de autoritati in favoarea legii 321, iar lucrarile la Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Otopeni ar putea incepe anul viitor.

Comisia Europeana nu accepta 51% produse romanesti in hipermarketuri

Comisia Europeana nu este de acord cu argumentele aduse de autoritati in favoarea legii care impune marilor comercianti sa asigure 51% din oferta de alimente de la producatori locali. In urma respingerii acestor argumente, Comisia a fost nevoita sa inchida dosarul initial privitor la aceasta lege, iar pasul urmator presupune in mod automat declansarea procedurii de infringement.

Cand incep lucrarile la Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Otopeni

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a declarat, la Palatul Victoria, ca indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Aeroport Otopeni au fost aprobati, printr-o Hotarare de Guvern, promovata de Metrorex si Ministerul Transporturilor, termenul estimat de incepere a lucrarilor fiind a doua jumatate a anului 2017, iar durata de executie este de 48 de luni.

Facebook, principalul canal de informare, dar si de dezinformare

Cei mai multi romani din mediul urban considera Facebook drept principala lor sursa de informatii online, dar si canalul cu cele mai multe stiri false, spune un studiu realizat de compania iSense Solutions, care mai arata totodata ca doar jumatate dintre acesti verifica de mai multe ori si din alte surse daca o stire este adevarata.

Romanii urmaresc stirile in special la TV (90%) si pe internet (89%), urmatoarele canale in topul preferintelor lor fiind radioul (58%), aplicatiile mobile de stiri (37%) si ziarele si revistele tiparite (30%). Barbatii, mai mult decat femeile, urmaresc stiri la radio (64% vs 52%) si prin aplicatii mobile (41% vs 32%), potrivit datelor iSense Solutions.

Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a stabilit, ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, nu a plagiat in lucrarea de doctorat "Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal”, sustinuta in decembrie 2011, la Facultatea de Drept a Universitatii de Vest Timisoara, au declarat pentru News.ro surse din mediul academic.

Directorul medical al Institutului Ana Aslan, demis

Directorul medical al Institutului de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan”, Gabriel Ioan Preda, a fost demis, de Consiliul de Administratie al unitatii sanitare, in urma neregulilor privind achizitiile si sporurile platite ilegal, descoperite cand au fost facute verificari de catre Corpul de control al ministrului Sanatatii.

Paris introduce transport public gratuit, in lupta cu poluarea

Pentru a treia zi consecutiva, autoritatile din Paris au anutat interzicerea accesului masinilor in centrul orasului si au facut transportul public gratuit, in incercarea de a elimina parte din cantitatea mare de smog.

Masuri similare vor fi introduse, pentru prima oara, in Lyon si Villeurbanne, scrie Mashable.com.

Doar vehiculele cu numar par au voie sa fie conduse in centrul Parisului, dar si in 22 de zone comunale si alte suburbii interne. Oricine nu ia in seama interdictia primeste amenzi de 35 de euro. In prima zi, au fost date 1.700 de amenzi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri