Patronatele din transporturile rutiere mai considera ca "este necesara reechilibrarea pietei de asigurari RCA prin autorizarea unei firme de asigurare-reasigurare cu capital integral de Stat, avand in vedere situatia grava generata de modul defectuos de gestionare de catre ASF a conditiilor de emitere a politelor RCA precum si de falimentarea celor doua societati de asigurare cu capital romanesc Astra Asigurari si Carpatica Asig". Cu siguranta, transportatorii rutieri au uitat sa mentioneze ca cele doua societati amintite practicau si tarife de dumping, in urma carora acumulasera, la un moment dat, si peste 40% din piata RCA. Nici o legatura insa cu pierderile uriase!

Dar, poate si Guvernul Ciolos este "idiotul clasei". Toata lumea a criticat pana acum guvernele politice ca abuzeaza de ordonante de urgenta, dar nu vad pe nimeni sa ii critice pe tehnocratii marxisti, atunci cand fac acelasi lucru. Aproape toate masurile antiliberale si de marire a birocratiei fie ca a fost vorba de plafonarea tarifelor privind asigurarea RCA, fie de obligativitatea ingroparii mortilor cu bratara pe mana contra evaziunii fiscale, fie de eliminarea posibilitatii celor care nu au absolvit zece clase sa obtina permis auto s.a.m.d.. Toate le-au trecut prin ordonanta de urgenta.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont