Saptamana care s-a incheiat si cea care tocmai incepe stau sub semnul rezultatelor alegerilor parlamentare. In acelasi timp aflam ca 1 din 4 romani este prost platit in Romania, dar si ca cele mai multe firme profitabile si de incredere au capital autohton.

Alegeri parlamentare 2016 - cum au votat romanii

Conform exit poll-ului realizat de IRES, la comanda Digi 24, difuzat la ora 21.00, cu cifrele valabile pentru ora 20.00, PSD a obtinut peste 45% din voturile romanilor.

Rezultate alegeri parlamentare - Camera Deputatilor

Exit poll - IRES: PSD - 45,8%, PNL - 20,8%, USR - 9,2 %, ALDE - 6,3%, UDMR - 6,7%, PMP - 4,6 %

Exit poll CURS-Avangarde: PSD-45,5%, PNL-21,7%, USR-8,5%, ALDE-6,0%, UDMR-6,0%, PMP-6%, PRU-2,5% si ANR-1,10%.

Rezultate alegeri parlamentare - Senat

Exit poll - IRES: PSD - 45,9%, PNL - 20,7%, USR - 9,3%, UMR - 6,8%, ALDE - 6,4 %, PMP - 4,7 %

Exit poll CURS-Avangarde: PSD a obtinut 45,2%, PNL-21,8%, USR-8,9%, ALDE-6,5%, UDMR-6%, PMP-6%, PRU-2,5% si ANR-1,10%

Medicul Gheorghe Burnei in arest la domiciliu

Tribunalul Bucuresti a respins cererea procurorilor de arestare preventiva a lui Gheorghe Burnei, de la Spitalul „Marie Curie” din Capitala” si a dispus plasarea chirurgului ortoped in arest la domiciliu pentru 30 de zile, in dosarul in care este acuzat de luare de mita si suspectat de experimente neautorizate pe copii.

In urma deciziei instantei, Gheorghe Burnei urmeaza sa fie scos din Arestul Central al Politiei Capitalei, unde a fost dus in noaptea de sambata spre duminica, dupa retinerea sa de catre procurori, si plasat in arest la domiciliu, informeaza news.ro.

Romanii vor evalua prin SMS spitalele, dupa ce sunt externati

O parte din pacientii spitalizati in unitatile medicale din Romania vor primi, la externare, SMS-uri cu intrebari legate de conditiile din spitale, scrie news.ro. Ei vor fi intrebati si despre eventuale cazuri de coruptie, anunta, duminica, Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, vor fi contactati anual aproximativ jumatate dintre pacientii care se externeaza din spitale, estimandu-se ca vor fi trimise 5.400.000 de SMS-uri in toate retelele nationale.

Cele mai multe firme profitabile si de incredere din Romania au capital autohton

Peste noua din 10 companii care obtin profit si sunt considerate de incredere sunt firme cu capital romanesc, in special IMM-uri, din domeniul transportului rutier si de marfuri, urmate de cele din comertul cu amanuntul in magazine nespecializate, arata datele unui studiu realizat de CreditInfo, companie specializata in furnizarea produselor si serviciilor de management al riscului comercial.

1 din 4 angajati este prost platit in Romania

Unul din patru angajati din Romania castiga doar doua treimi sau mai putin din castigul mediu national, se arata in datele Eurostat, din care reiese ca tara noastra este pe locul al doilea dupa ponderea salariatilor prost platiti din economie. Romania este devansata in acest clasament doar de Letonia.

In Romania, potrivit datelor Eurostat de la nivelul anului 2014, un procent de 24,4% angajatii din economie se incadrau in categoria "low-wage earners", adica castigau doua treimi sau chiar mai putin din media nationala pe ora.

Dublu atentat la Istanbul

Turcia a declarat o zi de doliu national duminica, dupa dublul atentat de sambata, de la Istanbul, soldat cu 29 de morti si 166 de raniti. Doua dintre cele 29 de victime care au murit in atacul terorist sunt civili, ceilalti 27 sunt ofiteri de politie, inclusiv un comandant. Saptesprezece dintre raniti au avut nevoie de interventii chirurgicale, iar alti sase sunt la terapie intensiva.

Cele doua explozii au avut loc la mai putin de un minut una de cealalta, iar autoritatile vorbesc de un atac coordonat vizand fortele de ordine. Mai intai, o masina-capcana a explodat in apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joaca echipa de fotbal Besiktas. Explozia a vizat locul unde se adunau ofiterii care asigurasera paza meciului Besiktas- Bursaspor.

CIA acuza Rusia ca l-a ajutat pe presedintele-ales Donald Trump in alegeri

CIA a conchis ca Rusia a intervenit in alegerile din 2016, pentru a-l ajuta pe presedintele-ales Donald Trump sa ajunga la Casa Alba, dar si pentru a submina increderea in sistemul electoral american, scrie Washington Post.

Citand oficiali americani apropiati anchetei, cotidianul afirma ca agentiile de informatii au identificat persoane cu legaturi cu Guvernul rus care au oferit WikiLeaks mii de e-mailuri furate de pe calculatoarele Comitetului National Democrat si de pe alte computere, inclusiv de pe cel al presedintelui campaniei electorale a lui Hillary Clinton, scrie News.ro.

Premiul Nobel pentru Pace revine presedintelui Columbiei

Comitetul Nobel i-a decernat premiul pentru pace presedintelui columbian Juan Manuel Santos, pentru ca a ajuns la un acord cu rebelii marxisti FARC, care pune capat unui razboi civil care a durat 52 de ani si in care au fost ucisi peste 200.000 de oameni, relateaza Reuters. Santos a primit o medalie de aur, o diploma si un cec in valoare de opt milioane de coroane suedeze (870.000 de dolari), informeaza News.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri